Zeskamp, straatvoetbal, jeu de boules en sportclinics rondom de Nevelhorst

DIDAM – Open Club De Nevelhorst houdt zaterdag 6 juli in samenwerking met de gemeente Montferland, Stichting Welcom en Stichting Life Goals het Montferland Life Goals Event. Op en rond om de sportparken van DVC’26, Tennisvereniging Didam en Turnhal Margriet krijgt iedereen deze dag de kans verschillende sporten te ervaren.

Zo kan er worden deelgenomen aan de Gelderse Zeskamp, een straatvoetbaltoernooi, jeu de boulestoernooi en sport- of beweegclinic. “Voor iedereen in Montferland, die meer wil bewegen, is dit een mooie kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende beweegvormen en sporten”, vertelt Wilco Fuhler, coördinator All Stars en Life Goals bij Open Club De Nevelhorst (OCDN). “Ze kunnen zich zaterdag bijvoorbeeld ook aanmelden voor een wandel-, running-, calisthanics-, padel- en pickleballclinic. Al deze sporten worden wekelijks aangeboden rondom de Nevelhorst.”

Voor het straatvoetbal- en jeu de boulestoernooi kan iedereen zich individueel of als team aanmelden via de website van Open Club De Nevelhorst. Deelnemers kunnen ter plekke bepalen om mee te doen aan allerlei sportieve events en beweegclinics. Ze kunnen zich op hun gezondheid laten testen door deskundigen van Gezondheidscentrum Didam. Als team, bestaande uit ongeveer acht personen. kun je meedoen aan de zeskamp en strijden voor een gouden medaille.

TeamNL Sport Experience

De zeskamp in Montferland maakt onderdeel uit van de TeamNL Sport Experience, een nieuwe gratis sportbelevingservaring voor jong en oud. Het event is een initiatief van sportbonden, gesteund door het ministerie van VWS en de provincie Gelderland. De uitvoering van de Gelderse Zeskamp wordt verzorgde door Nevobo, de Gelderse Sportfederatie en Sportbedrijf Arnhem.

Voor de provincie en Gelderse gemeenten is de TeamNL Sport Experience en de Gelderse Zeskamp een belangrijk middel om maatschappelijke impact in Gelderland te creëren door middel van sport, beweging, ontmoeting en verbinden. Naast Montferland vindt de zeskamp in totaal in tien Gelderse gemeenten plaats.