Jos Burgers in zee met gerenommeerde Belgische verffabrikant BOSS Paints

Jos Burgers heeft met zijn concept zelfjehuisschilderen.nl een schwung gemaakt, zegt hij zelf. Eind 2019 werd hij benaderd door het Belgische BOSS Paints. BOSS Paints is marktleider in België met zestig luxe Colora verfwinkels en bedient ruim 4000 vakschilders. Inmiddels is Jos Burgers ambassadeur van de verffabrikant.

“Het unieke van BOSS Paints is dat ze uitsluitend voor zichzelf produceren”, vertelt Jos. “Hun producten vind je dan ook niet in bouwmarkten, doe-het-zelfzaken of bij andere verfgroothandels.”

BOSS Paints wil ook zichtbaar worden op de Nederlandse markt en hier flink groeien. In 2014 heeft de Belgische verffabrikant daarom een pilot opgezet in Uden om met een aantal lokale en regionale vakschilders invloed te krijgen in Nederland. Door de samenwerking met Jos Burgers heeft het bedrijf inmiddels plannen om ook in Zevenaar een Colora-vestiging en een verfgroothandel voor de vakschilder op te zetten.

Samenwerking
“Na enkele bezoeken aan de fabriek van BOSS Paints in Waregem was ik om”, zegt Jos. “Algemeen directeur Toon Bossuyt heeft mij een hele dag begeleid. Het is echt een familiebedrijf, waar ruim 260 mensen werken. Een supermoderne verffabriek, waar duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap hoog in het vaandel staan.” Zo liggen er ruim 4000 zonnepanelen op de daken van het bedrijf en heeft de verffabrikant een eigen recycle-unit voor zijn afval.

Zelfjehuisschilderen.nl
Jos: “De connectie was toch mijn concept Zelfjehuisschilderen.nl. Iedere Colora-winkel heeft een styliste en technische adviseur als ondersteuning. De styliste komt bij je thuis en maakt een kleuradvies en een begroting van de benodigde materialen, zodat je nooit teveel of te weinig verf hebt, over de juiste materialen beschikt en geheel gedocumenteerde kleurvoorstellen en duidelijke werkomschrijvingen krijgt. Dat is wat Zelfjehuisschilderen.nl ook nastreeft.”

Drie concepten
In zijn laatste gesprek in Waregem is Jos gevraagd om de plannen uit te werken en aan de slag te gaan. “Dat heeft ertoe geleid dat ik Zelfjehuisschilderen.nl heb omgebouwd, waar nu twee fulltime krachten aan de slag zijn, en daarnaast een webshop Slim-onlineverfkopen.nl heb opgericht, waar de particulier verf en toebehoren kan kopen. Dat alles uitsluitend met BOSS Paints-producten.”

Daarnaast heeft Excellent Schilders het daglicht gezien. Op dit moment zijn hierbij negen vakschilderbedrijven aangesloten, die geheel zelfstandig werken. Dit worden er naar verwachting in 2021 vijftig in heel Gelderland. “Vereiste is wel dat dit volgens de BOSS Paints-norm vakschilders zijn.”

Kleur, mooie materialen en kwaliteit is waar BOSS Paints voor staat. “Het mooie van mijn websites is daarbij dat je direct over kan overschakelen van zelf schilderen met begeleiding van een adviseur naar toch maar een Excellent Schilder laten komen.”

Van BOSS Paints kreeg Jos Burgers inmiddels het predicaat ambassadeur. “Zowel de vakschilder als de particulier zal hier nog veel van BOSS Paints horen”, belooft hij.

Excellent Schilders Zelfjehuisschilderen.nl slim-onlineverfkopen.nl

Zelfjehuisschilderen.nl
06 – 10 17 17 21
j.burgers@zelfjehuisschilderen.nl
www.zelfjehuisschilderen.nl