Verlate lintjesregen voor tien Montferlandse gedecoreerden

KILDER – Ze weten al sinds 24 april dat ze koninklijk zijn onderscheiden. Die dag belde de burgemeester ze op met de mededeling dat het ‘Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd’ om ze een lintje te geven. De tien gedecoreerden in Montferland moesten echter tot vandaag wachten tot ze de bijbehorende versierselen ook daadwerkelijk kregen opgespeld.

Vanwege het coronavirus kon burgemeester Peter de Baat de lintjes pas vandaag uitreiken. Dat gebeurde in zaal Teunissen in Kilder. En hoewel de verrassing er af was, werd het toch een feestelijke middag voor de tien gedecoreerden en hun familieleden. Na afloop kregen ze ook nog een vendelhulde op het evenemententerrein in Kilder, verzorgd door schutterij Sint Isidorus uit Oud-Dijk, met muziek van een afvaardiging van muziekvereniging St. Jan Kilder.

De gedecoreerden kregen op het evenemententerrein in Kilder een vendelhulde aangeboden door schutterij Sint Isidorus Oud-Dijk.

Sint Isidorus huldigde daarmee onder andere zijn eigen beschermheer Xaf Hendriksen. Hij werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Die eer viel ook te beurt aan  Annie Messing-Winters uit Azewijn, Ed de Haas uit ’s-Heerenberg, het echtpaar Jos en Willeke Loeven-Wissink uit ’s-Heerenberg, Bennie Seegers uit Stokkum, Anny Delleman-Gerretschen en haar zoon Frank Delleman uit Zeddam en Paul Ewald uit Didam. Pascal Kamperman uit Zeddam werd daarnaast benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.