Taptoe en kermis in Azewijn gaan in aangepaste vorm door

AZEWIJN – Fanfare St. Jozeph (foto) in Azewijn houdt aan de vooravond van de kermis in het dorp weer een taptoe. De taptoe wordt samen met dweilorkest Azum’s Aosum, popkoor U-nique, schutterij Wilhelmina en diverse gastmuzikanten uitgevoerd.

Zij brengen onder de noemer ‘The best of’ de leukste nummers van de afgelopen elf jaar. Dat doe ze op het Pastoor van Halplein. Hier worden voldoende stoelen voor de bezoekers klaargezet. Een gedeelte van het concertterrein wordt daarbij overdekt. Na afloop van de taptoe kan iedereen nog een uurtje blijven ‘hangen aan de bar’ om na te praten.

Omdat op het terrein de 1,5 meter niet van kracht is, moet iedereen bij de ingang zijn coronabewijs en een geldig identificatiebewijs laten zien. Bij binnenkomst wordt de aanwezigen ook gevraagd een briefje in te leveren met de naam, in verband met de verplichte registratie. De taptoe begint om 19.30 uur (toegang vanaf 19 uur). Meer informatie staat op www.fanfare-azewijn.nl of is verkrijgbaar via taptoe@fanfare-azewijn.nl.

Kermis
Zondag, maandag en dinsdag gaat de kermis in Azewijn ook gewoon door, zij het in aangepaste vorm. De kermis wordt dit jaar niet gevierd in het Aschwinhuus, maar op het Pastoor van Halplein.

Bezoekers mogen echter alleen het plein betreden op vertoon van een coronabewijs, donateurskaart en ID-kaart. Dit wordt door beveiligingspersoneel gecontroleerd. De zaterdagavond is in het programma geschrapt en wordt dus vervangen door de taptoe. Ook zijn er minder kermisattracties, omdat enkele kermisexploitanten niet wilden wachten tot er een beslissing was genomen.

Op zondag 26 september gaat het horecaplein om 12 uur open. Van 14 tot 19 uur is het feesten en dansen met PAS-OP!. Op maandag 27 en dinsdag 28 september wordt er vanaf 11.30 uur gestart met het koningsschieten en sterschieten. Free-Line treedt van 13.30 tot 19 uur op het Pastoor van Halplein op. Donateurskaarten kunnen op vrijdagavond 24 september van 19.30 tot 22.30 uur worden opgehaald in de zaal van het Aschwinhuus. Deze zijn de gehele kermis geldig. Tijdens de kermis is het ook mogelijk om een dagkaart te halen.