Sprinkhanen ontneemt oud-trainer laatste titelaspiraties

NIEUW-DIJK – Op een sfeervol sportpark De Meikamer ontnamen de ‘Haantjes’ RKPSC de vermoedelijk laatste kampioensaspiraties en bewezen hiermee een grote dienst aan de mannen van VVO uit Velp.

Thom Melissen wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt. Foto Frank Buiting

Weinige zullen in de rust hebben gedacht aan een grote uitslag na 90 minuten. In de eerste helft waren de gasten uit Pannerden onder leiding van trainer Ico Bod namelijk de bovenliggende partij. RKPSC kwam echter niet verder dan een bal op de paal. Dit had zeker ook te maken met de tussentijdse wissels van interim trainer Edward Raben, waardoor de snelle voorhoede van de Pannerdense ploeg aan banden kon worden gelegd.

In de 55ste minuut was het vervolgens raak aan de andere kant. Uit een wirwar van spelers tikte Sprinkhaan Greg Jansen de bal in het doel van Peter Pes. Door passie en inzet van het gehele elftal werd de mooiste goal in de 69ste minuut gescoord door Thom Melissen.

De achterhoede van Sprinkhanen stond bovendien als een huis bij de counteraanvallen van RKPSC. Met name de ervaren Frans Driessen en de 42-jarige doelman Frank Stinissen stonden hun mannetje. Greg Jansen zorgde in de 76ste minuut voor 3-0 en Thom Melissen was wederom succesvol in de 87ste minuut. Door deze grote overwinning heeft Sprinkhanen nog een kleine kans op de tweede periodetitel.

Scheidsrechter Heming uit Gaanderen floot een uitstekende wedstrijd en had geen kaarten nodig, ondanks de grote belangen die op het spel stonden.