Repair Café ’s-Heerenberg presenteert zich in Trefpunt de Bongerd

’s-HEERENBERG – Met de opening van een Repair Café gaat er een langgekoesterde wens van veel inwoners van ’s-Heerenberg in vervulling. Voor Repair Café ’s-Heerenberg is een locatie gevonden in Trefpunt de Bongerd. Op zaterdag 6 mei wordt hier van 13.00 tot 16.00 uur een introductiedag gehouden.

Het Repair Café is een plek waar mensen terecht kunnen om kapotte spullen gratis te laten repareren. Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten, speelgoed, computers of kleine reparaties aan een fiets. Het Repair Café is niet alleen nuttig om spullen te repareren, maar ook om afval te verminderen. Door spullen opnieuw te gebruiken, worden ze niet weggegooid.

Tijdens de introductiedag op zaterdag 6 mei kan iedereen langskomen met kapotte spullen, om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Samen met de vrijwilligers wordt er dan geprobeerd de spullen te repareren. Ook is het mogelijk om messen en scharen te laten slijpen.

Vrijwilligers

Het Repair Café is nog op zoek naar vrijwilligers. Mensen die bereid zijn om hun kennis en vaardigheden te delen en te helpen bij het repareren van spullen. Er zijn bijvoorbeeld mensen met kennis van kleding, textiel, elektrische apparaten, computers, meubels en fietsen. Maar er zijn ook vrijwilligers nodig die kunnen organiseren, contacten kunnen onderhouden met andere organisaties en reparateurs, zorgen voor de financiering of willen helpen als gastvrouw of -heer voor de bezoekers. Oud gereedschap is eveneens welkom.

Neem voor meer informatie contact op met repaircafesheerenberg@outlook.com of bekijk de Facebookpagina van Repair Café ’s- Heerenberg. Trefpunt de Bongerd is te vinden aan de Bongerd 10 in ’s-Heerenberg.