Landal wil Stroombroek uitbreiden met 21 grote bungalows

BRAAMT – Landal wil haar bungalowpark op Stroombroek in Braamt uitbreiden met 21 grote(re) recreatiewoningen. De recreatiewoningen zijn bestemd voor groepen van acht, twaalf en zestien personen.

Landal wil de uitbreiding van het bungalowpark zo natuurlijk mogelijk inpassen in de omgeving en aan laten sluiten op het bestaande park. De parkzijde aan de zuidkant van Stroombroek kent een ‘groene rug, waar het uitbreidingsplan tegenaan ligt. De 21 woningen moeten direct aan de ontsluitingsweg komen, die uitmondt in twee pleinen met elk vijf recreatiewoningen.

De kavels zijn ruim van opzet en groen van karakter. Voor een goede aansluiting op het bestaande park en de omgeving worden de recreatiewoningen gebouwd in een boerderijstijl. Het aantal grote woningen op de parken van Landal is nu nog beperkt. Op Stroombroek staan ze zelfs helemaal niet. De vraag naar grote recreatiewoningen groeit echter.

Daarom heeft Landal bij de gemeente Montferland een gemotiveerd principeverzoek ingediend voor uitbreiding van het inmiddels 25 jaar oude bungalowpark met deze woningtypes. Omdat het ontwerp goed past bij het bestaande park en de omgeving en duidelijk is gemaakt dat er behoefte is aan grote(re) bungalowwoningen adviseert het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad medewerking verlenen aan het mogelijk maken van de plannen.