Havezathe Carpe Diem boort nieuwe markt aan met verspakketten

ZEDDAM/VETHUIZEN – Havezathe Carpe Diem heeft door de coronacrisis een nieuwe markt aangeboord. De verspakketten van In de huid van de Chef zijn zo populair dat ze mogelijk ook na de crisis blijven bestaan. “Het is een mooi verlengstuk van ons bedrijf”, zegt Bart Wijnands.

Wekelijks bezorgt het restaurant de pakketten in de wijde regio. Van Zevenaar tot Ulft, maar ook in Arnhem en Nijmegen. “Zelfs uit Brabant krijgen we bestellingen”, vertelt Wijnands. “Die komen dan naar Nijmegen om het pakket op te halen. Ik woon zelf in Arnhem en bezorg daar elke zaterdag. In de regio van Vethuizen brengen we de verspakketten dagelijks rond.”

Havezathe Carpe Diem biedt de verspakketten sinds dinsdag 17 maart aan, net nadat de horeca vanwege de corona-uitbraak op slot moest. De boxen bevatten dagverse producten, waarmee de klanten zelf het gerecht kunnen bereiden en het restaurant als het ware in huis halen.

“Onze gasten kunnen met de ingrediënten voor de maaltijden, die ze anders in ons restaurant eten, zelf in de huid van de chef-kok kruipen”, legt Wijnands uit. “We zijn begonnen met een vlees-, vis- en vegetarisch pakket, maar sinds de paasdagen bieden we ook een 3-gangenmenu. De samenstellingen van de pakketten wisselen wekelijks. In de box zitten alle ingrediënten voor het gerecht plus het ‘geheime’ recept van de kok. Sommige ingrediënten zijn door ons al op smaak gemaakt, waardoor je echt de smaakbeleving van het restaurant krijgt.”

Sympathie
Wijnands had verwacht dat de verspakketten vooral de eerste weken positief zouden worden ontvangen. “Maar ze blijven populair. Daarom hebben we snel geschakeld en zelfs een webshop aan onze website gekoppeld, waar mensen de boxen kunnen bestellen. Wij bezorgen dagelijks, maar de pakketten zijn ook een paar dagen houdbaar. De avond nadat het pakket is afgeleverd, rekenen we af door het sturen van een tikkie. Daar krijgen we veel leuke reacties op terug.”

Het restaurant heeft ook een actie aan de verkoop van de verspakketten gekoppeld. Klanten wordt gevraagd een foto op social media te plaatsen of te sturen, van hun opgemaakte gerechten. “Daar kiezen we elke week drie foto’s uit, die we naar de chef sturen. Hij bepaalt de winnaar, die een leuke prijs van ons krijgt. We hebben al een 6-gangendiner, koffie met gebak, lunch van de chef en een overnachting in de suite weggegeven.”

Webshop
De verspakketten zijn nog zeker tot en met 19 mei verkrijgbaar via de webshop indehuidvandechef.nl, maar blijven waarschijnlijk ook daarna te bestellen. Telefonisch bestellen via 0314-651424 is ook mogelijk. De verspakketten kunnen worden uitgebreid met een bijpassende wijn. Verder biedt Havezathe Carpe Diem verse asperges aan via de webshop.

“Op dit moment focussen we ons op de verspakketten”, zegt Wijnands. “Zodat we toch nog in de gedachten van onze gasten blijven. Daarnaast zijn we ook bezig met de organisatie voor een eventuele 1,5 meter bedrijfsvoering in het restaurant, op het terras en in de vergaderzalen. Al onze overige activiteiten zijn nagenoeg stilgevallen. We hopen uiteraard  dat we onze gasten snel en in goede gezondheid weer mogen ontvangen in onze mooie Havezathe.”