Haantjes overwinteren in subtop

NIEUW-DIJK – Zondag 14 december speelde Sprinkhanen hun voorlopig laatste wedstrijd van dit jaar tegen rode lantaarndrager SC Rijnland. De jarige Thom Melissen had een groot aandeel in de ruststand van 3-0.

Sprinkhanen en Rijnland komen het veld op. Foto Frank Buiting

Al in de 4e minuut werd een schot van hem op doel van richting veranderd door Sander Overdreef van SC Rijnland. Uit zijn assist scoorde Greg Jansen in de 26e minuut beheerst en Thom zelf zorgde voor de 3-0 in de 30e minuut. Het was een verdiende stand op dat moment, vanwege het grote veldoverwicht van de Haantjes.

Wie had gedacht dat de score hoog zou oplopen in de tweede helft had het mis. Het werd nog wel 4-0 door een eigen doelpunt van Niels Kok, maar dat was ook het enige wapenfeit dat te melden viel. Rijnland ging de lange bal hanteren en de concentratie van de thuisclub was hierbij ver te zoeken. Deze nonchalante instelling kostte de thuisploeg nog twee tegendoelpunten, gescoord door Rick Jansen in de 75e en Regi Muller in de 85e minuut.

Scheidsrechter Simmelink uit Doetinchem floot een uitstekende wedstrijd zijn laatste fluitsignaal maakte een einde aan deze niet al te best gepeelde wedstrijd.