‘Haantjes’ als herboren tegen Groessen

NIEUW-DIJK – Het is nog maar twee weken geleden dat kansloos werd verloren van MvR. Na deze bar slecht gespeelde wedstrijd van Sprinkhanen beloofde de toekomst weinig goeds. Tegen Groessen stond er echter weer een totaal herboren elftal in het veld.

Maarten Berendsen scoorde zondag het eerste doelpunt voor Sprinkhanen.
Maarten Berendsen scoorde zondag het eerste doelpunt voor Sprinkhanen. Foto Frank Buiting

De inzet was optimaal en het voetbal was weer goed verzorgd. Al na twee minuten lag de bal in het net achter de doelman van Groessen, maar deze treffer werd afgekeurd. Het nog ongeslagen elftal van Groessen (doelgemiddelde 9-0) werd bij vlagen overklast en het kon dan ook niet uitblijven of Jan Strijbis zorgde bij een flitsende aanval in de 23e ste minuut voor een volkomen verdiende 1-0.

Enkele minuten later verliet Daan van de Ven, de spits van Groessen, met een zware enkelblessure per brancard het veld. In de 26ste minuut bracht Maarten Berendsen de stand vervolgens op 2-0.

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Een oppermachtig Sprinkhanen zocht naar de 3-0 en vond deze ook toen Maarten Berendsen door de defensie van Groessen gleed, waarna Sjoerd Duis kon scoren. Het was goed om te zien hoe trainer Herman Ubbink zijn elftal weer als vanouds liet voetballen, vanuit een gesloten verdediging, een goed verzorgend middenveld en een gevaarlijke aanval. Met als uitblinker Maarten Berendsen, die voorop ging in de strijd.