Gemeente draagt 25.000 euro bij aan restauratie Koenders Möl

BRAAMT – Wethouder Jan van Halteren overhandigde vorige week een cheque ter waarde van 25.000 euro aan de eigenaren van de Braamtse molen. Met dit geld draagt de gemeente bij aan het behoud van de 165 jaar oude ‘Koenders Möl’, die op dit moment wordt gerestaureerd.

“We vinden het belangrijk dat de Koenders Möl blijft bestaan”, zegt Van Halteren. “Het is één van de weinige molens die nog overeind staat en het is bovendien een Rijksmonument. Hoewel dit bedrag niet genoeg is voor de volledige renovatie, hopen we meneer en mevrouw Wezendonk hiermee goed op weg te helpen om de molen weer in zijn oude staat te herstellen.”

De eigenaren zijn blij met de bijdrage van de gemeente. “Volgende week gaat de kop weer op de molen. Hij staat nu aan de grond om gerestaureerd te worden”, vertelt mevrouw Wezendonk. “We hopen dat we dit jaar ook de wieken er weer aan kunnen maken. Met deze 25.000 euro vullen we de restauratiepot weer aan. In totaal is er zo’n half miljoen euro nodig om de monumentale molen weer helemaal te herstellen, dus alle beetjes helpen.”

V.l.n.r. Hans Hakvoort, die zich hard maakt voor het herstel van de molen, de heer en mevrouw Wezendonk en hun kleindochter en wethouder Jan van Halteren. Foto gemeente Montferland