Fanfare St. Joseph huldigt haar jubilarissen thuis

AZEWIJN – Drie leden van fanfare St. Jozeph uit Azewijn vieren dit jaar hun jubileum. Jan de Lange is al 70 jaar lid, Paulien Roelofzen 60 jaar en Theo Heister 50 jaar. Deze mijlpalen liet de fanfare niet ongemerkt voorbij gaan.

Het is gebruikelijk om hier tijdens een concert aandacht aan te besteden. Dit was vanwege de coronamaatregelen echter niet mogelijk. “Het bestuur heeft verschillende scenario’s bekeken wat nog wel kon”, vertelt voorzitter Dik-Jaap Wentink. “Toen is het idee ontstaan om de jubilarissen thuis te huldigen. Zo was het mogelijk om de leden in het zonnetje te zetten en toch gepaste afstand te houden. We hebben de jubilarissen een serenade gebracht en een speldje overhandigd.”

Jan de Lange (foto) is 70 jaar lid van de vereniging. In 1950 is hij bij de fanfare gekomen en speelde hij de althoorn. Inmiddels is hij al een aantal jaar erelid en geen actief lid meer. Wentink: “Dat neemt niet weg dat Jan zo af en toe om de hoek komt kijken als er een optreden of een rondgang is. Jan is verder maar liefst 29 jaar penningmeester geweest van de vereniging.”

Paulien Roelofzen is 60 jaar lid van de vereniging. In haar eerste jaren was ze actief als slagwerker op de kleine trom. Op een geven moment is ze overgestapt naar de sopraansax en de dwarsfluit. “Instrumenten die ze tot op de dag van vandaag nog bespeeld”, zegt Wentink. “In het verleden heeft ze vele jaren in het bestuur van de vereniging gezeten.”

Theo Heister is 50 jaar lid van de vereniging. In de beginjaren speelde hij de bariton en later ging hij over op de besbas. “Ook al verhuisde hij naar ’s-Heerenberg en later naar Zeddam, hij bleef de fanfare altijd trouw. Iets wat zeker wordt gewaardeerd.”