De Dèèl start met Bricknic: interactieve manier van outdoor cooking

BEEK – Partycentrum De Dèèl is gestart met een Bricknic in zijn proeftuin. De Bricknic is interactief en een unieke manier van outdoor cooking, waarbij je samen een gerecht maakt, maar niet de hele tijd gedwongen in de keuken staat.

De ingrediënten bepalen de gasten zelf en terwijl de koks van De Dèèl het vuur opstoken stapelen ze de bricks (stenen bakjes) tot een oven. “Koken verbindt en hoe mooi is het om samen te koken en bezig te zijn met eten”, zegt Marcel Beekman. “Na het voorbereiden van alle ingrediënten vullen de gasten de bricks, iedereen naar eigen smaak. Tijdens de Bricknic ontstaan de mooiste gesprekken en herinneringen.”

Vis, vlees en vegetarisch
De vulling van de brick kan door iedereen zelf worden ingevuld. Er kan worden gekozen voor een combinatie van zeevruchten en een malse kippendij of een combinatie van diverse groenten. “De Bricknic biedt voor elk wat wils, liefhebbers van vis, vlees of vegetarisch, zowel jong als oud”, vertelt Judith Beekman.

Marcel: “Wij stoken het fikkie en met de bricks bouwen we een oven zo groot als we gasten hebben. Het vuurtje brandt in het midden, waardoor er een ware oven wordt gecreëerd. Beheers je het vuur goed dan zijn de bricks met een minuutje of veertig klaar.”