‘Calender Girls’ van Theater 2000 op naaktkalender voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG – Na het grote succes van de film in 2003, is ‘Calendar Girls’ binnenkort in Theater Barghse Huus in ‘s-Heerenberg te zien. De voorstelling wordt op 12, 13 en 14 april gespeeld door Theater 2000.

Het theaterstuk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een groep vriendinnen van een vrouwenvereniging. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een naaktkalender. Het verhaal gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.

Naaktkalender

Net zoals in de film, maakt de cast van Theater 2000 een smaakvolle, discrete naaktkalender. Deze worden na de voorstellingen verkocht voor slechts 7,50 euro. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de stichting Bergh in het Zadel. “Onze stichting is uiteraard ontzettend blij met dit initiatief”, zegt Michel Moll, bestuurslid van Bergh in het Zadel.

De speelsters vinden het heel bijzonder dat zij mochten poseren voor de kalender. “Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op alle mogelijke manieren kanker te bestrijden en te investeren in het welzijn en de gezondheid van wie erdoor getroffen wordt”, vertellen ze. “Het gaat ons allemaal aan. Daarom zijn wij ook zo blij dat de stichting Bergh in het Zadel als goed doel is gekozen voor de opbrengst van deze kalender.”

Bestellen

De kalenders zijn kosteloos geproduceerd door de Productiemannen, evenals de foto’s gemaakt door Studio Sommers. Zij hebben dit allemaal gedaan voor de stichting Bergh in het Zadel. Wie een kalender wil bestellen, kan mailen naar antonfrauenfelder@planet.nl voor reservering van een exemplaar.

Calendar Girls wordt gespeeld op 12, 13 en 14 april en begint telkens om 20.00 uur. Kaarten voor de voorstellingen kosten 12,50 euro per persoon en voor de jeugd tot en met 16 jaar 6,50 euro. De kaartverkoop gaat via de website www.iedereenwelcom.nl/film-theater. De kalenders zijn ook na de voorstellingen verkrijgbaar en kunnen zowel contant als met de pin worden betaald.

Foto: Anton Frauenfelder (links) van Theater 2000 en Michel Moll (Bergh in het Zadel).