Amicitia geeft met Showtime passend slotstuk aan jubileumjaar

In navolging van de 100-jarige toneelvereniging jubileert muziekvereniging Amicitia dit jaar ook. Op 12 mei bestaat de oudste vereniging van Loil 110 jaar. Een dag later, op zaterdag 13 mei, geeft ze in ’t Hart van Loil het jubileumconcert Showtime.

“Het wordt eens tijd voor wat anders dan onze welbekende fanfaremuziek”, vertelt voorzitter en trompettist Denny Harmsen. “We brengen die avond daarom een drietal blokjes met moderne muzikale werken. Het concert begint om 19.30 uur, een half uur voor aanvang gaat de kerk open. Daar worden de gasten verwelkomd door twee trompetters te paard, die de loftrompet spelen.”

Zo is het al bij binnenkomst showtime! Daarna volgt een afwisselend concert met muziek en diverse acts. “Hiervoor hebben we Tijs Jansen ingehuurd, die onder andere een aantal goochelacts brengt”, zegt muzikant Martin Tiemessen. Hij is samen met Wieke van Munster, Petra van der Heijden en Anouk van Mierlo verantwoordelijk voor de invulling van het jubileumconcert. “Het grote fanfareorkest speelt verschillende blokken met moderne nummers. Denk daarbij aan een medley van Whitney Houston, Coldplay, Robbie Williams, The Carpenters en diverse liedjes van Toto onder de noemer Total Toto.”

Slagwerkgroep
Ook laten de jeugd en de eigen slagwerkgroep van Amicitia deze avond van zich horen. Harmsen: “De slagwerkgroep bestaat uit jeugd- en volwassen leden. Zij hebben tijdens de pronkzitting in Loil ook een uitvoering gegeven. Het slagwerk is momenteel erg in trek bij Amicitia. Verder hebben we een aantal jeugdleden in opleiding. Ook zij spelen wat nummers tijdens het jubileumconcert.”

Kaarten voor het jubileumconcert kosten 5 euro en zijn bij de entree van ’t Hart van Loil (kerk) verkrijgbaar. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. “Met Showtime sluiten we een mooi jubileumjaar van Amicitia af. Daarbij willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers, die de vier voorstellingen van de toneelvereniging mogelijk hebben gemaakt, te bedanken voor hun inzet. Die waren stuk voor stuk fantastisch. Ons jubileumconcert is daarop een passend slotstuk.”

De muzikanten van Amicitia speelden ook mee in de jubileumvoorstelling van de toneelvereniging. Foto Lies Gerritsen-Storteler