DIDAM – Slager Pascal Gerritsen vraagt klanten tijdig te bestellen voor de feestdagen. Door de sluiting van zijn collega, Keurslagerij Teunissen, per 1 december verwacht hij nog meer drukte voor de kerst dan in andere jaren. “Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen, hopen we dat iedereen zo vroeg mogelijk de bestelling doorgeeft.”
Klanten kunnen uiterlijk tot en met 14 december bestellen. “Dan hebben we nog ruim een week de tijd om alles voor te bereiden”, zegt Gerritsen. “Bovendien ben je dan ook het meest zeker van je gewenste stukje vlees voor de feestdagen. Voor ons rundvlees zijn we aangesloten bij Vleesvee Integratie Twente, een garantie voor topkwaliteit. Zij slachten echter maar een beperkt aantal koeien en, voor wie graag biefstuk wil, elke koe heeft maar twee kogels en twee ossenhazen. Hiervoor geldt dus op is op.”
Ook verkoopt Slagerij Gerritsen voor de feestdagen alleen standaard gourmetschotels. “Uiteraard kunnen mensen wel wat bijbestellen, maar alle aanpassingen kosten veel tijd. Verder geven we vanaf 16 december geen loko’s meer uit, maar zetten we ze na de feestdagen op de pas. Dit alles om lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen.”
Drukte in slagerij
Gerritsen hoopt daarbij op begrip van zijn klanten. Hij ziet namelijk de drukte in zijn slagerij in Didam al een tijdje toenemen. “Op zaterdag is het af en toe gewoon al te druk, waardoor we ook genoodzaakt zijn wat meer te werken met voorgesneden vleeswaren. Het grootste probleem is de productie. We maken veel zelf en kunnen niet meer doen dan we al doen. Daarbij is de ruimte achter de toonbank beperkt en hebben we maar twee kassa’s en twee snijmachines.”
Openingstijden
Slagerij Gerritsen heeft voor, tijdens en na de feestdagen aangepaste openingstijden. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december is de winkel aan Onder de Toren 2 van 8.30 tot 18.00 uur open en zaterdag 21 december van 8.00 tot 16.00 uur. Zondag 22 en maandag 23 december blijven de deuren de gehele dag gesloten, om alle voorbereidingen voor de kerst te treffen. Dinsdag 24 december is de slagerij open van 8.00 tot 16.00 uur en op dinsdag 31 december van 8.00 tot 15.00 uur.
“Omdat we in de decembermaand allemaal veel moeten werken, sluiten we begin januari een paar dagen de deuren om iedereen wat rust te gunnen”, vertelt Gerritsen. “Van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 januari zijn we gesloten. Vanaf maandag 6 januari staan we weer op de normale tijden voor de klanten klaar.”