Stem van Montferland Joep

Joep’s beslommeringen: Montferland

Montferland, een parel in het Gelderse landschap. Geografisch liggend in de Liemers en schurend tegen een gebied dat tegenwoordig de Achterhoek wordt genoemd. Een unieke ligging in een heuvelachtig bosrijk landschap met als trotse blikvanger het kasteel van de historische stad ’s-Heerenberg. Recreatieplassen en verschillende pittoreske dorpen completeren het geheel tot een prachtig gebied waar het voor bezoekers bijzonder goed toeven is. Althans zo valt het te lezen in de verschillende promotionele uitingen.

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat deze loftuitingen aan Montferland niet overdreven zijn. Regelmatig wandelend met mijn baasje zie ik ook de schoonheid en de mogelijkheid die Montferland op de kaart kan zetten. Mijn gevoel zegt mij alleen dat heel veel mensen deze prachtige omgeving nog niet kennen of niet goed weten te vinden. Is hier tot nu toe te weinig aandacht aan gegeven? Is de promotie misschien te weinig gestructureerd geweest en derhalve afhankelijk van individuele initiatieven, dus niet met één gezicht naar buiten treden? Ligt het nog teveel op het bordje van de gemeente, waar het misschien niet de hoogste prioriteit heeft en de aandacht krijgt die het nodig heeft?

Gelet op de verschillende acties die de laatste tijd voorbij zijn gekomen, zijn er enkele lokale enthousiaste professionele partijen die hart voor Montferland hebben. Zij zetten zich sterk in om Montferland op de kaart te zetten, maar het zijn vooralsnog individuele initiatieven. Eén toeristische organisatie heeft het strijdtoneel al verlaten en een andere Montferlandse toeristische organisatie heeft zich inmiddels opgeworpen om promotioneel de kar te willen gaan trekken en de verschillende professionele krachten te bundelen, zodat er structureel en krachtig gewerkt kan worden aan een stevige Montferlandcampagne. Ik zou zeggen, grijp die kans, want samen kan het alleen maar beter worden.

‘Veel kleine dingen werden groot door de juiste manier van bekend maken’