Jo en Diny van Keulen sluiten de Keulse Pot: ‘We willen er iets meer van genieten’

DIDAM/DIEREN – De Keulse Pot is gestopt. Jo (65) en Diny (61) van Keulen sloten vorige week de deuren van hun maaltijdenspeciaalzaak in Dieren. De catering en maaltijdenservice van het Didamse echtpaar worden wel voortgezet en gaan over naar Coen Evers in Zelhem.

“De afgelopen tien jaar hebben we steeds zeven dagen in de week gewerkt. Nu willen we er iets meer van genieten”, zegt Diny. “Daarom hebben we vorig jaar oktober de boel te koop gezet, met de bedoeling de winkel en de maaltijdenservice over te doen aan een ander. Helaas kwam er niemand voor de winkel en hebben we toch maar de keuze gemaakt om de winkel te sluiten.”

Voor de maaltijdservice en catering was echter wel belangstelling. Liefst 70 procent van de versmaaltijden, die de Keulse Pot bereidde, werd dan ook bezorgd. Zo’n 800 tot 900 maaltijden in de week. “Het aan huis laten brengen van versbereide maaltijden is heel populair, zeker sinds de corona-uitbraak”, weet Jo. “Bovendien zijn er niet zoveel bedrijven die, net als wij, koelvers maaltijden bezorgen.”

Maaltijdenspeciaalzaak
Diny en Jo van Keulen openden hun maaltijdenspeciaalzaak in Dieren bijna tien jaar geleden. Tot 2000 hadden ze al eens een keurslagerij in Didam. “Ik ben toen gestopt vanwege fysieke problemen”, vertelt Diny. “Maar als je eenmaal gewend bent om voor jezelf te werken, is het lastig om dit voor een baas te doen. Toen vanuit de gemeente Rheden het verzoek kwam om daar de maaltijdservice te gaan doen, omdat tafeltje-dek-je was gestopt, hebben we de winkel in Dieren geopend.”

Omdat de twee in Didam wonen, bouwden ze ook een grote klantenkring op in deze omgeving. Naast de maaltijden kwam er bovendien steeds meer vraag naar catering. De stamppotbuffetten, barbecues, saladeschotels en warme- en koude buffetten vonden gretig aftrek. “Doordeweeks waren we druk met de maaltijden en in het weekend met de catering”, zegt Jo. “We leverden dagelijks uit, vooral aan particulieren en zorginstellingen. Daarbij hadden de klanten de keuze uit een ruim assortiment aan producten.”

Coen Evers
Hierin is sinds de overname door Coen Evers wel iets veranderd. De horecaondernemer uit Zelhem bezorgt drie dagen in de week in Didam en drie dagen in Dieren. “Bij ons kiezen de mensen om de dag hun maaltijd voor twee dagen en is de keuze wat minder”, vertelt Arno Branderhorst, samen met zijn vrouw Suzanne eigenaar van het Zelhemse bedrijf. “Wij hebben maandag, dinsdag en woensdag twaalf verschillende maaltijden en donderdag, vrijdag en zaterdag weer twaalf andere maaltijden.”

Coen Evers breidt met de overname zijn catering en maaltijdservice nog verder uit. Begin dit jaar nam de horecaondernemer al de maaltijdenservice van Richard’s Bakery in Doesburg over en in 2018 Sindy’s Catering in Hengelo. Het bedrijf bezorgt nu 450 tot 500 maaltijden per dag, zowel warm als koelvers.

“Wij focussen ons steeds meer op het bezorgen van maaltijden”, zegt Branderhorst. “Omdat we zien dat de feesten en eten op locatie steeds minder worden. Het afgelopen jaar zijn door de corona al meer dan honderd feesten geannuleerd. We hadden de keuze om te veranderen al eerder gemaakt, maar het virus heeft dit wel versneld. Zo bouwen we een deel van ons pannenkoekenhuis en de zaal om tot woonhuis.”  

Jo en Diny van Keulen zijn blij dat hun werk wordt voortgezet. “Onze medewerkers konden allemaal mee naar Coen Evers. Bovendien kunnen onze klanten nu ook gebruik blijven maken van de maaltijdservice. Veel van onze oude klanten bestellen nu hun eten bij Coen Evers. En wij hebben nu eindelijk wat meer tijd voor onszelf.”

Foto: Jo en Diny van Keulen voor hun woning in Didam. “Dat os ons nieuwe project. We gaan ons huis verbouwen, zodat we hier nog lang kunnen blijven wonen.”