Bibliotheek en Welcom on tour in Week van Alfabetisering

’s-HEERENBERG/DIDAM – Bibliotheek Montferland en Welcom toeren van 9 tot en met 14 september met een bus door Montferland. Met het motto ‘Durf digitaal – Durf te dromen, durf te doen, durf te leren, durf te groeien, durf te zijn’ willen ze mensen informeren over de mogelijkheden in Montferland op digitaal gebied.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Van maandag 9 tot en met zondag 15 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven daarom de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Thema dit jaar is ‘Durf!’. Ook in Montferland zijn tijdens deze week verschillende activiteiten, vooral gericht op digitale vaardigheden. Op de websites van de twee organisaties staat wanneer de bus in welk dorp of stad komt: www.bibliotheekmontferland.nl en www.iedereenwelcom.nl.

Naast de digitale bustoer staat het thema ‘durf’ centraal bij de taalgroepen van Taalhuis Montferland en schenken ook de twee filmhuizen aandacht aan de Week van de Alfabetisering met de Nederlandse film ‘Baantjer Het Begin’. De film is op maandag 9 september om 20 uur te zien in Filmhuis Didam. Filmhuis Barghse Huus draait de film op dinsdag 10 september om 10.30 uur. Kijk voor reserveren en meer informatie op www.filmhuisdidam.nl en www.iedereenwelcom.nl