Kledingbank Montferland ‘meest verdienstelijke Didammer’

DIDAM / LOIL – De proclamatie van prins Niels van de Vrolijke Drammers tijdens de sleuteloverhandiging vrijdagavond stond in het teken van Complimentendag. Na de scherpe proclamatie van vorig jaar had de Loilse carnavalsvereniging dit keer ook wat complimenten over voor het Montferlandse gemeentebestuur. Het grootste compliment was echter voor de Kledingbank Montferland.

De stichting Kledingbank Montferland kreeg van de Vrolijke Drammers de hoogste onderscheiding van de vereniging, ‘Het Eikenloof van Boschslag’, en werd daarmee uitgeroepen tot ‘meest verdienstelijke Didammer’. “De keuze was dit keer niet erg moeilijk”, zei Marcel Wiendels, voorzitter van de Vrolijke Drammers. “Ik heb de Kledingbank de laatste weken twee keer bezocht en heb persoonlijk ervaren hoeveel goed werk de stichting doet.”

Burgemeester Peter de Baat overhandigd de sleutels aan prinses Yasmijn van De 11jes en prins Niels van de Vrolijke Drammers.

De Kledingbank Montferland voorziet inwoners van Montferland en omgeving, die het zelf niet kunnen betalen, van gratis kleding. Het afgelopen jaar heeft de Kledingbank ongeveer duizend cliënten van kleding voorzien. Het pand aan de Lockhorststraat 10, in de voormalige garage Hoogveld, is tweemaal per week geopend om met een team van veertig vrijwilligers goederen te ontvangen, te controleren en te ordenen.

Huisvesting
De carnavalsvereniging greep het moment van de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis ook aan om aan het gemeentebestuur aandacht te vragen voor de huisvesting van de Kledingbank. “De ruimte aan de Lockhorsstraat is eigenlijk te klein”, vertelde Wiendels. “In de zomer en de winter moet er met de collecties worden gesleept naar ’s-Heerenberg. Dat is veel werk.”

“Het zou voor de Kledingbank fantastisch zijn om in de toekomst een eigen ruimte te hebben en wat financiële bijstand van de gemeente te krijgen”, vervolgde Wiendels zijn betoog. “Ga zelf eens een keer met een paar colbertjes en jurkjes onder de arm naar de Kledingbank. Dan kunt u met eigen ogen zien hoeveel goed werk ze daar doen.”

Foto: Voorzitter Arja Schep van de Kledingbank Montferland toont de onderscheiding ‘Het Eikenloof van Boschslag’.