30ste Elfstratentocht in ‘Fries’ Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK – Stichting Jeugdwerk Nieuw-Dijk houdt op zondag 22 maart voor de 30e keer de Elfstratentocht. Deze wordt, zoals gebruikelijk, verreden op rolschaatsen of skeelers.

Elfstratentocht verslag (640x427)Het dorp Nieuw-Dijk wordt voor de gelegenheid omgetoverd in de provincie Friesland. De straten krijgen daarbij de namen van de elf Friese steden. Op meerdere plaatsen moet er ook geklûnd worden. Onderweg staan de controleposten opgesteld, waar de schaatsers een stempel op hun deelnamekaart krijgen. Bij terugkomst in de Frieslandhal (de Meikever) krijgen de deelnemers een medaille. Natuurlijk wordt er ook gezorgd voor ‘Koek en Zopie’ op het plein naast de basisschool.

Er wordt een route uitgezet van 4,5 kilometer voor de leerlingen van de groepen 1 tot en met 6 van de basisschool. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van het voorgezet onderwijs rijden 8 kilometer.

Deelname kost 2 euro. Inschrijven kan nog op zaterdag 21 maart tussen 12 en 13 uur in de Meikever in Nieuw-Dijk. Dit kan ook telefonisch, tussen 12 en 13 uur, via het nummer 0316-226322. De schaatsers die mee doen, moeten zondag uiterlijk om 10.15 uur aanwezig zijn.