Vriendencarnavalsgroep Altied Lastig krijgt jassen van café De Viersprong

NIEUW-DIJK – René Derksen, eigenaar van dorpscafé, cafetaria en slijterij De Viersprong in Nieuw-Dijk, is sponsor geworden van vriendencarnavalsgroep Altied Lastig. De veertien jongeren hebben een jas van hem gekregen met hun naam, het logo van de groep en van de Diekse kroeg erop.

“De jeugd heeft de toekomst”, vindt Derksen. Daarom blies hij een paar jaar geleden de horecagelegenheid in Nieuw-Dijk ook weer nieuw leven in en heropende hij De Viersprong. Inmiddels is dit weer een ontmoetingsplek geworden voor de Diekse jeugd. “In het verleden zijn hier vele mooie herinneringen gemaakt”, vertelt Derksen. “Ook door mij. Ik kwam hier vroeger al met vriendengroep De Heideboys, toen nog in het café van Hans Raben.”

Niet geheel toevallig zijn wat jongeren van carnavalsgroep Altied Lastig kinderen van leden van De Heideboys. Deze wagenbouwers kregen vorig jaar de aanmoedigingsprijs voor hun carnavalswagen met als onderwerp de opening van café De Viersprong. De jongeren zijn regelmatig in de dorpskroeg te vinden, zoals afgelopen week ook weer tijdens Koningsdag, toen voor het café het traditionele beachvolleybaltoernooi werd gehouden.

“De geschiedenis herhaalt zich dus weer”, zegt Derksen. “Hoe mooi is dat. Om de jeugd een beetje te ondersteunen, hebben we deze jassen gesponsord. Mijn twee zonen en ik dragen er ook één.”