Vijftien medailles voor Montferlandse zwemmasters

’s-HEERENBERG – Elf zwemmers van Zwem- en Poloclub Montferland namen afgelopen weekend deel aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) in Eindhoven. Samen namen zij liefst vijftien medailles mee terug naar ’s-Heerenberg.

De zwemmers van ZPCM die deelnamen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen.

De races van Maik Steenkamp (25+) waren goed voor een gouden medaille, vier zilveren en vier bronzen medailles. Martijn Giezen (30+) won een gouden en een zilveren medaille, Wilma van Velsen (50+) zilver en Angela Giezen (30+) behaalde een bronzen medaille. Bovendien werden twee estafetteteams van Montferland derde.

Bijzonder was dat Maik Steenkamp uit Didam zo kort na de marathon van Rotterdam vier persoonlijke records zwom. Deze tijden stonden al sinds 2008. Destijds mocht er nog gezwommen worden in de zogenaamde neopreenpakken, waardoor zwemmers ineens een stuk sneller konden zwemmen. Inmiddels zijn deze pakken niet meer toegestaan.

Ook de andere zwemmers hebben weer een groot aantal persoonlijke records gezwommen. Dit biedt perspectief voor de Europese Masters Kampioenschappen in Londen eind van deze maand. Hieraan nemen twaalf leden van de mastersafdeling van Montferland deel. De jongste deelnemers komen uit in de categorie 25+. De oudste deelneemster die de eer van de vereniging uit ‘s-Heerenberg vertegenwoordigt, is Wilma Kuster uit Zeddam in de categorie 60+.