Vervolg internationale kookworkshops in Albertusgebouw

DIDAM – Na het succes van de workshops in januari en februari organiseren Bruno Oudmayer en Sofia Carbajo dit najaar weer een aantal exotische kookworkshops in het Albertusgebouw in Didam.

Voor de workshops worden diverse kleurrijke ingrediënten gebruikt.
Voor de workshops worden diverse kleurrijke ingrediënten gebruikt.

Bruno en Sofia hebben een passie voor reizen en een passie voor koken en lekker eten en delen die passie graag met anderen. “We hadden echter niet verwacht dat de workshops zo zouden aanslaan”, zegt Bruno Oudmayer. “Heel veel mensen hebben ons gevraagd om een vervolg. En ja, het is natuurlijk wel heel leuk om te doen, iedere avond is weer anders, met andere mensen, een andere sfeer en altijd erg gezellig. Daarom hebben we besloten om in november en december nog een aantal workshops te houden.”

Nieuw in deze cyclus zijn de twee workshops in november met gerechten uit Libanon. “Mijn oma was van Libanese afkomst”, vertelt Sofia Carbajo. “Ik ben dus met de keuken van het Midden Oosten opgegroeid en maak de gerechten ook al jaren zelf klaar. Het is enorm gevarieerd eten, vooral de vele mezzes, de koude en warme voorgerechtjes, zijn heerlijk. Die vormen ook een belangrijk deel van de cursus.”

In december staat de Zuidoost-Aziatische keuken centraal. Hierbij worden zowel milde als iets pittiger gerechten en heerlijk geurende schotels vol verse kruiden bereid. De gerechten zijn licht verteerbaar en heel gezond.

De workshops worden gegeven in de keuken van het Albertusgebouw in Didam. Ze vinden plaats op de dinsdagavonden van 3 en 10 november en woensdagavonden van 2 en 9 december. Voor groepen van acht of meer personen kan er in overleg ook op andere avonden worden gekookt. Voor meer informatie en opgave kan de website www.kokenindidam.wordpress.com worden geraadpleegd.