Tweede Winterfair Didam in kerstsfeer na succesvolle eerste editie

DIDAM – Na een succesvolle eerste editie vorig jaar krijgt de Winterfair in kerstsfeer in de Didamse markthal zondag een vervolg. In en om de markthal staan dit keer ruim veertig kramen, gevuld met veel handgemaakte artikelen, streekproducten, kleding en aan kerst gerelateerde spullen.

“We hebben dit keer iets minder brocante dan vorig jaar”, vertelt Corine Polman, die de Winterfair samen met Gerda de Kinkelaar organiseert. “Er komen wel een paar brocanteurs, maar niet teveel, omdat daar hier niet zoveel vraag naar is. We hebben ons meer gericht op de creatieve ondernemers, liefst uit de omgeving, die met echt mooie spullen naar Didam komen. Er is zelfs een wachtlijst.”

Zo staat FS Vachtdeco uit de buurtschap Greffelkamp met vachten en hoorns in de markthal, is Pien Hetterscheid uit Loil weer aanwezig met kleding en sieraden en komt Ons Lokaal uit Stokkum met diverse streekproducten. “Verder worden de kramen onder andere gevuld met kinderkleertjes, zelfgemaakte jassen en sjaals, poppen, kussens en lifestyle producten”, zegt Gerda de Kinkelaar. “Andere lokale ondernemers zijn Diem Kado en Koffie en Zo by Famke uit Lobith.”

Zelf heeft De Kinkelaar weer een kraam met zelfgemaakte kerststukken en -kransen op de Winterfair. “Die verkoop ik ook op diverse kerstmarkten in de regio”, vertelt ze. “In Didam heb ik echter andere mensen, die in de kraam staan. Daar heb ik zondag geen tijd voor, haha.”

Muziek

Live muziek klinkt er zondag ook. Zo treedt het koor Vocaal ’s morgens op en zingen de mannen van Mengelmoes in de middag. Polman: “Buiten worden de bezoekers verwelkomd door midwinterhoornblazers en met vierkorven. Hier staan eveneens drie of vier kramen met etenswaren. In de markthal verzorgen Sabine en Eddie Reuling de catering. Zij zorgen onder andere voor erwtensoep, glühwein en een broodje worst. Tussen 12.30 en 14.30 uur kunnen kinderen zich bovendien laten schminken. En uiteraard ontbreekt de ondeugende kerstman niet.”

De tweede Winterfair Didam vindt plaats op zondag 10 december. De deuren van de markthal zijn van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Bezoekers komen binnen via de rode loper. De entree is 3 euro en het parkeren gratis.