Smaakvolle worst en voorjaarsmode bij Gilsing Herenmode

DIDAM – Drie keer in de week staat worstverkoper Jan Welting op de markt om zijn producten aan de man te brengen. Zondag 14 april is hij met zijn waar te gast in de winkel van Gilsing Herenmode in Didam. Op deze koopzondag kunnen klanten van zijn smaakvolle producten proeven.

De 62-jarige Jan staat al tien jaar met worst en andere vleeswaren op de markten van Elst, Zevenaar en Doetinchem. Zij assortiment varieert van dreuge tot Italiaanse worst en van Frans worst tot Spaanse Fuet. “Allemaal producten met een eigen smaak en karakter, waar veel over te vertellen is”, zegt Jan. Dat doet hij ook tijdens de koopzondag bij Gilsing Herenmode. Klanten kunnen die dag niet alleen worst proeven, maar ook smakelijke sauzen, mosterd en andere streekproducten.

Spring!

De proeverij sluit volgens Frank Hageman, eigenaar van Gilsing Herenmode, mooi aan bij ‘Spring! Didam de lente in’. Het voorjaarsevenement vindt zondag eveneens plaats en is een initiatief van Eethuys Daina, Gasterij de Harmonie, IJs & More, Jan&Jan en Café Uniek. “Voor 35 euro krijgen deelnemers vier wijntjes en vijf hapjes bij de verschillende horecazaken. Maar ze kunnen dus ook bij ons binnenlopen voor wat lekkers.”

Voorjaarsmode

Uiteraard kunnen ze bij Gilsing Herenmode die dag ook terecht voor de nieuwe voorjaarsmode. “De natuurlijke poedertinten als beige, camel en zandkleur zijn erg populair”, zegt Hageman. “Vaak worden deze tinten gecombineerd met accentkleuren als mintgroen, roze en rood. We zien dit voorjaar ook een mix van casual en formele kleding. Shirts, vaak van lichte, prettig te dragen stof, zijn goed te combineren met bijvoorbeeld een linnen broek en bodywarmer. Ook de overshirts zijn hardlopers. Die zijn goed te dragen als zomerjack of vest en een prima alternatief voor een colbert.”

Nieuwsgierig geworden naar de collectie van Gilsing Herenmode? Kom dan zondag tussen 12.00 en 17.00 uur naar de winkel aan de Spoorstraat 11 in Didam.

Jan Welting (links) en Frank Hageman verwelkomen de klanten zondag tijdens koopzondag. Foto Roel Kleinpenning