Propellervliegtuig landt op kindercamping Jan Klaassen

BRAAMT – Op kindercamping Jan Klaassen Dromenland is woensdag een nieuwe accommodatie geland. De komende maanden wordt een 24 meter lang vliegtuig omgebouwd tot slaapplek voor jonge gezinnen.

In deze tijd dat reizen naar het buitenland niet wordt geadviseerd, haalt Jan Klaassen alles uit de kast om kinderen toch naar hun dromen te laten vliegen. Zo is de glamping een eigen vliegtuigmaatschappij begonnen met het propellervliegtuig de ATR-42-300. Het vliegtuig heeft tot 2018 passagiersvluchten gevlogen en bood plaats aan vijftig passagiers.

Na de verbouwing van het toestel wanen kinderen zich er samen met hun ouders in de wereld van de luchtvaart. Ze verkleden zich als piloot en nemen plaats in de cockpit. Het luchtruim boven Braamt blijft rustig, maar met een simulatiegame ervaren kinderen hoe het is om een echte piloot te zijn. In juni verwacht de kindercamping de eerste passagiers welkom te heten aan boord van het vliegtuig.

Kindercamping
Eigenaar Geert Prein vindt het belangrijk om kinderen in deze tijd van beperkingen toch een vakantiegevoel te geven. In Jan Klaassen Dromenland zijn sinds 2014 al een helikopter, brandweerauto, schoolbus, piratenboot, boomhut, prinsessentent, safaritent, tipi en pipowagen succesvol omgebouwd tot slaapaccommodatie. Veel gezinnen beleven er jaarlijks hun vakantie, inclusief toegang tot het naastgelegen kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen.