Prins Dik-Jaap pakt nog ‘n keer goed uut in het Vossendorp

AZEWIJN – Prins Dik-Jaap regeert dit jaar met zijn hofdames Evi Messing en Maud Jansen over het Vossendorp. Het motto van de 55ste prins van carnavalsvereniging de Vossenjagers uit Azewijn is ‘Wi-j pakke nog ’n keer goed uut!’.

Prins Dik-Jaap werd tijdens een live uitzending van het Azumse radiostation De Gouden Haan in een uitverkocht Vossenhol gepresenteerd. Het lokale weerbericht werd hierbij verzorgd door niemand anders dan Gerrit Vossers. De weerman werd dit keer echter niet afgeleid door een John Deere-trekker, maar wel door de Jägerwiefkes en het Azums nachtegaaltje Lieke Westerveld.

Na de prinspresentatie kreeg het publiek een gevarieerd programma te zien. Buutdebutant Rens Hendriksen bewees dat Azum geen gebrek heeft aan talentvolle buutreedners. Prins Dik-Jaap, zelf actief binnen verschillende Azumse verenigingen, zette deze avond alle besturen van het dorp in het zonnetje. De vijftien voorzitters mochten persoonlijk een onderscheiding in ontvangst nemen, als blijk van waardering voor de inzet voor de Azumse gemeenschap.

Huldigingen

Tijdens de pronkzitting werd vertrekkend raad van 11-lid en prins uit 2015, Guus Giesen, opgenomen in de Orde van de Jägermeisters. Rens Berntsen werd voor al zijn inzet voor het dorp namens de Azewijnse gemeenschap geëerd met de Reynaerde.

Met de presentatie van Prins Dik-Jaap de 1e is het carnavalsseizoen van de Vossenjagers gestart. Op zondag 21 januari wordt de jeugdprins van de Vossenjagers gepresenteerd. Deze middag zijn er diverse optredens van leerlingen van de Sint Jozefschool. Op zaterdag 10 februari barst het carnaval los in het Vossendorp. De optocht start om 14.11 uur. Daarna is feest in het Vossenhol.