OVD, FC Bergh, Margriet en ’t Hart van Loil grote winnaars Rabo ClubSupport

MONTFERLAND – Veel clubs en verenigingen uit de gemeente Montferland zijn de afgelopen weken weer rijkelijke beloond door Rabo ClubSupport. Leden van de Rabobank stemden massaal op hun favoriete verenigingen, die daardoor honderden euro’s konden bijschrijven in de clubkas.

Rabobank Graafschap, waaronder de clubs in de voormalige gemeente Bergh vallen, maakten vorige week donderdag al de uitslag bekend. Hier werd een bedrag van 200.000 euro verdeeld onder 563 clubs. Er werden liefst 39.230 stemmen uitgebracht door de leden, die elk vijf stemmen kregen.

In Montferland gingen hiervan de meeste stemmen naar FC Bergh. Dat leverde de voetbalvereniging een bedrag van 1.657,60 euro op. De andere fusievereniging, VV Montferland, kreeg 1.015,15 euro. Ook Harmonie Crescendo uit ’s-Heerenberg werd rijkelijk beloond door de Raboleden en ontving 882,58 euro van de bank.

Dinsdag werd de uitslag van de ClubSupport actie van Rabobank Arnhem en omstreken bekend, waar eveneens een bedrag van 200.000 euro beschikbaar werd gesteld. Hier dongen ook de verenigingen en clubs uit Didam, Loil en Nieuw-Dijk mee om de stemmen. De Oudheidkundige Vereniging Didam werd de grote winnaar met een bedrag van 2.705,35 euro. Ook Sportvereniging Margriet uit Didam kreeg veel stemmen, die in totaal 1.900,18 euro waard bleken. ’t Hart van Loil ontving van de stemmers eveneens een hoge geldsom van 1.866,98 euro.

Deelnemers en stemmers
Dat de bedragen bij de Rabobank Arnhem en omstreken hoger uit zijn gevallen, heeft te maken met het aantal deelnemende clubs. Waar het geld bij Rabobank Graafschap moest worden verdeeld onder 563 clubs, waren dat er in Arnhem en omstreken 355. Ook het aantal stemmen viel in Arnhem en omstreken veel lager uit met 24.095.

“In de Liemers hebben we veel meer leden en deelnemende clubs dan in Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal”, vertelt een woordvoerster van de Rabobank Arnhem en omstreken. “Daarom gaat een groot deel van ons budget jaarlijks naar de Liemerse clubs en zijn de verhoudingen dus wat scheef. Bovendien is het bedrag per stem bij ons hoger, omdat we minder deelnemers en stemmers hebben dan Rabobank Graafschap.”

De uitslag werd door beide banken digitaal bekend gemaakt. De volledige uitslag van de Rabo ClubSupport actie staat op de websites van Rabobank Graafschap en Rabobank Arnhem en omstreken.