Oudejaarseditie Foodrally Montferland helemaal uitverkocht

BEEK – Nu de horeca de deuren voorlopig gesloten moet houden, hebben zes Montferlandse horecaondernemers de handen weer ineen geslagen. Op woensdag 29 december houden ze samen opnieuw de Foodrally Montferland, dit keer de oudejaarseditie.

Een puzzelroute leidt de deelnemers langs de zes horecazaken, waar ze worden getrakteerd op een klein gerecht. De gasten krijgen het eten coronaproof opgediend in de auto. “We gaan, net als bij de vorige lockdown, weer lekker naar buiten en richten de parkeerplaats in elk geval sfeervol in met onder andere een foodtruck, vuurkorven en muziek”, zegt Marcel Beekman van Partycentrum De Dèèl in Beek.

De Dèèl ligt ongeveer halverwege de route en serveert de gasten warm gerookte Noorse zalm met venkelsalade en mierikswortelsaus. “De deelnemers starten bij Partycentrum Plok in Didam, waar ze een voorgerecht krijgen opgediend”, vertelt Cees Rosendaal van Uitspanning ’t Peeske. “Daarna komen ze bij ons voor de paprikasoep. Vanuit Beek gaat de route naar Eetcafé de Gracht in ’s-Heerenberg, daarna richting Zeddam en vervolgens naar Havezathe Carpe Diem in Vethuizen.”

De koks van Brinks Pannenkoeken bereiden voor de deelnemers een ‘loaded fries pulled chicken’. Het 6-gangenmenu wordt afgesloten in Vethuizen met een nagerecht, dat bestaat uit stoofpeer met speculaas en honing. “Voor de kinderen hebben we een driegangen verrassingsmenu met een kleurplaat”, zegt Luc Peters van het pannenkoekenrestaurant. Na afloop krijgen de deelnemers nog een zak oliebollen van Bakker Dijkman uit ‘s-Heerenberg mee.

Deelname
Starten kan tussen 12 en 14.30 uur in tijdsblokken van een half uur. “De inschrijving zit inmiddels vol, terwijl we de starttijd al met een half uur hebben verlengd”, zegt Beekman. “Veel later kunnen we het niet maken, omdat het dan donker wordt. We willen de mensen ook laten genieten van de mooie omgeving en het is een puzzelroute, waarbij ze onderweg wat vragen moeten beantwoorden.”

De Food Rally Montferland was tijdens de vorige lockdown zo succesvol dat we toe zijn aan een vervolg, zeggen de horecaondernemers. Cees Rosendaal: “We gaan deze periode weer lekkere gerechtjes maken, een leuke route en quiz uitstippelen en laten de gasten een mooi stukje Montferland zien.”

Foto: Ook de decembereditie van de Foodrally Montferland vorig jaar was zeer succesvol