Orgelconcert Wilbert Berendsen op Pels Orgel in Antonius van Paduakerk

NIEUW-DIJK – Wilbert Berendsen verzorgt zaterdag 8 juni een orgelconcert op het Pels Orgel Opus241 in de Antonius van Paduakerk in Nieuw-Dijk. De opbrengst van het concert is bestemd voor het onderhoud van de kerk en het orgel.

Wilbert Berendsen is cantororganist van de Martinikerk in Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel. In 2015 werd hij benoemd tot stadsorganist van de gemeente Doesburg.

Hij studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma ‘Uitvoerend Musicus’. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij een applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici. Hij heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de hele Achterhoek en geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland. In augustus 2020 behaalde hij zijn master als beiaard aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Tijdens het orgelconcert in de Antonius van Paduakerk in Nieuw-Dijk laat hij werken horen van Johann Sebastian Bach, Johan Beeftink en Louis Vierne. Voor en na het concert is het mogelijk om het orgel van dichtbij en van binnen te bekijken. Het concert begint om 14.00 uur.

Kaarten

Kaarten zijn in de voorverkoop voor 7,50 euro verkrijgbaar via Captain Ticket. Aan de deur kost een kaartje 10 euro. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree. Het orgelconcert wordt georganiseerd door de Stichting Beheer Voormalige Kerkelijke Erfgoederen Nieuw-Dijk.