Nieuwe start Avond4daagse Didam blijkt schot in de roos

DIDAM – Na vijf jaar afwezigheid is de Avond4daagse terug van weggeweest in Didam. En hoe! De nieuwe organisatie zet volop de schouders eronder om er van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei echt een feestje van te maken. “De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief.”

“Mensen hebben er zin in en er is heel veel enthousiasme. Dat zien we ook terug in het aantal aanmeldingen en in alle geboden hulp van vrijwilligers en bedrijven”, vertelt voorzitter Sanne Menting, die samen met Sandra Jacobs, Fred Huibers, Hanneke Polman en Sharon van Dulmen het bestuur vormt.

In 2019 was de laatste Avond4daagse. “We merkten dat het echt werd gemist en vorig jaar rond de zomervakantie zeiden we tegen elkaar ‘we gaan ervoor’. Dat moet toch weer kunnen in Didam? En dat blijkt. Inmiddels zijn er al ruim 700 wandelaars, die zich hebben aangemeld, en hebben we rond de 85 vrijwilligers in kunnen delen op de verschillende taken. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Samenwerking

“We doen het echt samen”, gaat Menting verder. “De opkomst op de vrijwilligersavond was hiervan een mooi bewijs. Er wordt niet alleen veel hulp geboden van vrijwilligers, maar ook van bedrijven en winkeliers. Didam is er helemaal klaar voor. Iedere avond is er wel een verrassing, feestelijkheid of iets leuks onderweg. Ook vanuit de kernen zelf wordt dit opgepakt.”

Routes

De routes gaan door alle kernen van Didam. Op dinsdag 21 mei gaan de wandelaars door Nieuw-Dijk, woensdag door Loil, donderdag door Greffelkamp en op vrijdag sluiten ze af in Didam-Zuid. De eerste drie dagen is de start en finish bij de markthal met muziek. De laatste avond, vrijdag 24 mei, start op het Lieve Vrouweplein. Er is dan een feestelijke finish in het centrum van Didam.

“We hebben er bewust voor gekozen dat de laatste avond nu op een vrijdag valt, zodat we die avond echt kunnen afsluiten met een feestje. En de kans is groot dat Fiero, de officiële mascotte van de Avond4daagse, Didam ook bezoekt.” Op www.avond4daagsedidam.nl zijn de routes alvast te bekijken.

Jong en oud

Iedereen kan en mag meedoen aan de Avond4daagse. “We hebben contacten met allerlei instanties om iedereen te bereiken en de kans te geven om mee te doen. Aan alle doelgroepen is gedacht, ook mensen met een beperking. In verband met de veiligheid is het wel belangrijk om vooraf in te schrijven. Zo weten we hoeveel mensen er komen en kunnen we alles goed regelen, zoals de medailles.”

Inschrijven

Opgeven is nog mogelijk tot 6 mei via www.avond4daagsedidam.nl. Wandelaars kunnen zich online inschrijven voor de route van 5 of 10 kilometer. “Daarnaast is er een route van 2,5 kilometer. Die is bestemd voor mindervaliden en daarbij gaat de inschrijving via contact met de organisatie.”

De inschrijving kost met medaille 6 euro voor begeleiders/wandelaars, zonder medaille betaal je 3 euro. Na 6 mei is het alleen nog mogelijk om in te schrijven op de avond zelf, tegen een meerprijs van 2 euro. Heb je hulp nodig bij de inschrijving? De organisatie is op vrijdag 3 mei van 15.00 tot 16.30 uur aanwezig in de bibliotheek in Didam.

Foto: Iedereen kan meedoen aan de Avond4daagse in Didam, jong, oud, maar ook mensen met een beperking.