Muziekvereniging DES gaat terug naar de jaren tachtig

NIEUW-DIJK – Muziekvereniging DES uit Nieuw-Dijk geeft op zaterdag 25 mei een jaren 80-concert. In dorpshuis de Meikever treden de slagwerkgroep onder leiding van Edwin Rosmulder en de fanfare onder leiding van Wolbert Keuben-Baars op.

Op deze avond gaat DES muzikaal terug naar de jaren tachtig. Er worden bekende popnummers gespeeld van Toto, Phil Collins, Boney M en Gloria Estefan. Ook klinken er populaire film- en tv-tunes van Ghostbusters, Flashdance en het A-team. Het concert begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

“Het concert wordt geopend door de slagwerkgroep”, vertelt Tom Kluitman. “Vanaf de start in 2011 staat deze groep onder leiding van Edwin Rosmulder. Hij maakt gebruik van bestaand repertoire, maar componeert zelf ook zodat zijn partijen goed aansluiten bij de leden van de slagwerkgroep.”

De fanfare staat sinds augustus 2023 onder leiding van dirigent Wolbert Keuben-Baars uit Ulft. “Samen met de muziekcommissie, die bestaat uit Michelle Bolck, Vera Berendsen, Theo Berendsen en Eric Boerstal, stelde hij een gevarieerd programma samen met mooie film- en popmuziek uit de jaren tachtig”, zegt Kluitman.

Dorpshuis de Meikever werd anderhalf jaar geleden de nieuwe repetitielocatie van de muziekvereniging. Door de sluiting van Steak’m moest een andere locatie worden gezocht. De sporthal van het dorpshuis bleek een goed alternatief voor de repetities en de concerten van DES.

Ook het volgende concert van DES staat hier al gepland. Op maandagavond 24 juni is er om 19.30 uur een informeel buitenconcert op het plein voor de Meikever. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar maandagavond 1 juli.

Muziekvereniging DES in 2022. Foto Theo Berendsen