Muziekfestijn met lokale artiesten en piratendj’s op Sfeermarkt Amicitia  

LOIL – Muziek- en toneelvereniging Amicitia houdt in het weekend van 29 en 30 juni haar jaarlijks Sfeermarkt. Op zaterdagavond stijgt er traditioneel een aantal luchtballonnen op vanaf Airport Loil aan de Sommenweg. Aansluitend is er een muziekfestijn op het plein. Ook op zondag klinkt er muziek op kerkplein en is er een kidsfestival en zomermarkt.  

“We hebben nu weer een programma op de zaterdagavond”, vertelt Tonnie Diesvelt. “Vorig jaar hadden we dat niet, omdat er teveel andere festiviteiten in de omgeving waren. Dit keer draaien vanaf 20.00 uur op het kerkplein de lokale piraten Station Gelrepiraat, Las Palmas Radio en Radio Paloek. Verder staan er met Levi Lenting, Reinier Peters, Roy Polman en Jay Godschalk diverse plaatselijke artiesten op het podium.”

Het plein wordt sfeervol ingericht met een terras overkapt met een stretchtent, die Amicitia samen met schuttersgilde Loil Vooruit heeft aangeschaft. Op het terras wordt ook zondag muziek gedraaid door de drie piratendj’s, aangevuld door DJ Roel Staarink. De Wehlseweg wordt deels gevuld met een zomermarkt met zo’n veertig kramen. Kinderen kunnen zich van 11.00 tot 18.00 uur vermaken op het kidsfestival met een stormbaan, springkussens en knutseltent. “Ook is er een spelletjesplein, waar kinderen onder andere bubbelvoetbal kunnen spelen”, zegt Corina Gerritsen.

Zondagmorgen tussen 9.30 en 10.30 uur kunnen motorrijders zich verzamelen voor een toertocht door de regio. De pleisterplaats is voor de Zomp aan de Wehlseweg. Hier vindt ook de inschrijving plaats. ’s Middags om 16.30 uur is de trekking van de loterij, waarvoor loten voor 2,50 euro te koop zijn bij de leden van Amicitia en tijdens de Sfeermarkt.

Aanmelden en info

Aanmelden voor een vaart met één van de luchtballonnen kan bij Martin Tiemessen via 06 – 51827555 of door een mail te sturen naar amicitia@amicitia-loil.nl. Wie nog een stand wil op de zomermarkt kan contact opnemen met Happy Event, het bedrijf dat de markt organiseert en faciliteert. Meer informatie over de Sfeermarkt is te vinden op de website van Amicitia.

De organisatie van de Sfeermarkt met v.l.n.r. Auke Rasing, Tamara Hubers, Wieke van Munster, Corina Gerritsen, Tonnie Diesveld en Anouk van Mierlo.