Montferland Golf Events nu al succesvol met doorstart Diems Golftoernooi

DIDAM/KEPPEL – De doorstart van het Diems Golftoernooi door Montferland Golf Events blijkt een succes. Trok de eerste editie van het vernieuwde evenement in 2023 al 72 deelnemers, dit jaar zit het toernooi met 84 golfers uit de regio inmiddels vol. En dat terwijl het golfevenement pas over een kleine drie maanden plaatsvindt.

“Na corona was het Diems Golftoernooi een beetje dood gebloeid”, weet Jurgen Straatsma, één van de zes bestuursleden van de stichting Montferland Golf Events. “Twee jaar geleden heeft Eric Jansen mij en een aantal andere lokale golfliefhebbers benaderd om het evenement toch weer nieuw leven in te blazen. In september 2022 hebben we toen nog een keer het Diems Golftoernooi georganiseerd. Het jaar erop is de stichting opgericht.” Die bestaat naast Straatsma en Jansen uit Linda Kurvers, Nico van Zoghel, Lex Bosmann en Guido Rensen.

Waar bij de negen edities van de Diemse wedstrijd iedere golfer die iets met Didam had welkom was om mee te doen, staat het toernooi sinds vorig jaar open voor iedereen die een binding heeft met Montferland. “Dat moet je wel ruim zien”, zegt Straatsma. “We hebben ook sponsorpakketten, waarbij bedrijven vier personen mogen laten deelnemen aan het toernooi. Die bedrijven nodigen ook golfers van buiten Montferland uit. Zo heb ik aan het spelen van diverse toernooien in het land veel golfvrienden overgehouden, waarvan er ook een paar meedoen in Keppel.”

Keppelse Golfbaan

Het evenement wordt namelijk gehouden op de Keppelse Golfbaan. Op maandag 24 juni huurt de stichting hiervoor de hele golfbaan af. “We hebben een contract voor vijf jaar afgesloten en daar zijn we heel blij mee. Keppel ligt het meest centraal, heeft een mooie baan en goede horeca. Deze locatie is voor ons de beste optie in de buurt.”

Impressie van de golfdag vorig jaar. Foto Ilse Uittenbogaart

Op de Keppelse baan wordt door de golfers met een handicap van 18.0 of lager gestreden om de Montferland Golf Events bokaal. Daarnaast is er dit jaar ook een categorie voor golfers met een hogere handicap. “Vorig jaar heeft Luc Peters van Brinks Pannenkoeken het toernooi gewonnen. Hij maakte samen met Mickey Hollander, Marcel Beekman en Roel Staarink ook deel uit van de winnende golf flight.”

Uiteraard strijden de deelnemers ook dit jaar weer voor de winst, al gaat het bij het Montferland Golf Events toch voornamelijk om het plezier en de gezelligheid. De spelers worden om 11.00 uur ontvangen met koffie en wat lekkers. Daarna is de groepsindeling en start iedere groep om 12.00 uur bij een andere hole. Na afloop is er een borrel en barbecue.

Golfclinic

“Dit jaar houden we voor het eerst ook een golfclinic”, vertelt Straatsma. “Hierbij kan iedereen kennismaken met de sport. Een golfprofessional geeft uitleg over de sport en deelnemers kunnen direct oefenen met putten, chippen en de full-swing.” Inschrijven kan via de website www.montferlandgolfevents.nl. De clinic begint om 14.00 uur.

Naast het event in juni wil de stichting dit jaar nog iets nieuws organiseren. “In september zijn we van plan een 9-holes toernooi te houden, eveneens in Keppel. Dit doen we vooral voor de wat oudere golfers, die geen 18 holes meer kunnen of willen lopen. Zo willen we ook die doelgroep bedienen. Al kunnen ook jongere golfers zich voor dit toernooi inschrijven.”

Hoofdfoto: De deelnemers aan Montferland Golf Events vorig jaar. Foto Ilse Uittenbogaart