Merel Balduk nieuwe fractievoorzitter van CDA Montferland

DIDAM – Het CDA Montferland heeft Merel Balduk tijdens haar fractievergadering unaniem gekozen als fractievoorzitter. Met deze keuze kiest de partij voor ‘een jonge vrouw die sterk is op de inhoud en een echte verbinder kan zijn’.

“We hopen hiermee onze steen te kunnen bijdragen aan een rustigere periode in de gemeenteraad van Montferland”, laat de partij in een persbericht weten. “Merel heeft aangegeven dat zij niet een ‘traditionele’ fractievoorzitter wil zijn. Ze wil het echt samen doen met de raadsleden en onze fractievolger in het belang van de gehele gemeente Montferland.”

Merel Balduk is sinds 2017 lid van het CDA. In de periode 2018-2022 is zij actief geweest als commissielid en fractievolger. Sinds 2022 is zij actief als raadslid namens het CDA Montferland. Balduk heeft een achtergrond in bestuurskunde en een specialisatie in publiek management en leiderschap. In het dagelijks leven is ze werkzaam als bestuursadviseur (adviseur van het college en de gemeentesecretaris) bij een gemeente in de regio.

Balduk is geboren en getogen in Loil en sinds een half jaar woonachtig in Didam. Ze is voorzitter van een team met vijf raadsleden en een fractievolger, dat bestaat uit Jurge Menting uit Zeddam, Chiel Polman uit Greffelkamp, Jur Heebing uit Beek, Theo Bolder uit Azewijn en de Loilse Martijn Peters (fractievolger).“Het is een grote eer aanvoerder te mogen zijn van dit team”, zegt Balduk. “Net als in de sport heb je aan een aanvoerder alleen niets, je hebt ook sterke en gedreven mensen om je heen nodig. Ik ben blij dat wij die hebben.”

Met Balduk als voorzitter zet het CDA Montferland in op een rustigere en meer stabiele periode in de gemeenteraad. “In onze gemeente gaan veel dingen goed, maar die worden overschaduwd door de roerige gebeurtenissen van de afgelopen maanden”, weet Balduk. “Wij zijn het onze inwoners verplicht om onze schouders eronder te zetten en te zorgen voor rust en stabiliteit, zodat we kunnen werken aan wat écht belangrijk is, namelijk het oplossen van de vele problemen die spelen in onze maatschappij.”