LuDieks Tentfeest opent ‘jubileumweekend’ met LuDieksFM

NIEUW-DIJK – Was er geen corona geweest, dan had LuDieks dit jaar haar tiende tentfeest gehouden. Om toch een tweede lustrum te kunnen vieren, besloot de organiserende stichting daarom de negende en tiende editie maar samen te voegen en de feesttent in Nieuw-Dijk twee avonden open te zetten.

Naast het gebruikelijk tentfeest op de zaterdagavond is er daarom vanavond al LuDieksFM. “Een soort piratenfeest, waar lokale piraten plaatjes draaien”, vertelt voorzitter Ronny Looman. “Daarmee willen we ook een wat ander publiek trekken. De belangstelling voor LuDieks vanuit Nieuw-Dijk viel altijd wat tegen. Hiermee hopen we ook wat meer mensen uit het dorp de tent in te krijgen.”

LuDieksFM

Zij kunnen vanavond vanaf 20.00 uur genieten van ouderwetse piratenmuziek van de DJ’s Apfel & Korn, Flamingo FM, Station Gelrepiraat en DJ Roels Platenpaleis. De entree tot de tent is gratis. Looman: “De tent staat er toch al en zo levert het ook nog wat extra inkomsten vanuit de drankomzet op. Dat geld kunnen we dan weer aan een goed doel in Nieuw-Dijk schenken.”

Want alles wat de Stichting LuDieks aan het tentfeest overhoudt, komt jaarlijks ten goede aan initiatieven in het dorp. “We zijn tien jaar geleden met de organisatie van het tentfeest begonnen om geld op te halen voor nieuwe pakken voor de Raad van Elf van carnavalsvereniging De 11jes”, zegt Looman. “De stichting bestaat ook nog steeds uit leden en oud-leden van de Raad van Elf. De jaren erna hadden we steeds een ander goed doel. Zo hebben we de bosploeg van het Meikamerbos een picknicktafel voor de beweegtuin geschonken, de schutterij heeft een sponsorbord bij Sprinkhanen gekregen en we hebben al eens bijgedragen aan de intocht van Sinterklaas in Nieuw-Dijk.”

DJ-acts

Om de feesttent ook op de zaterdagavond wat beter gevuld te krijgen, is het LuDieks Tentfeest dit jaar verplaatst van begin naar eind september. In het verleden vond LuDieks namelijk tegelijk met het Stadsfeest in Doetinchem plaats, waar veel publiek uit de regio heentrok. “De invulling van de zaterdagavond is ook iets veranderd. Waar voorheen altijd bands voor de muziek zorgden, hebben we nu een aantal DJ-acts.”

Robert Pouwels draait de avond aan elkaar. Verder is er muziek van Feestnation en Beatcrooks. “We beginnen om 20.00 uur met een happy hour. Tot negen uur is de drank verkrijgbaar voor half geld. Daarmee hopen we dat het publiek wat eerder naar de tent komt.” Kaarten kosten online nog 12,50 euro (via captainticket.nl/t/ludiekstentfeest) en aan de tent 17,50 euro.