Koninklijke sportdag voor leerlingen Daltonbasisschool St. Jozef

LOIL – De leerlingen van Daltonbasisschool St. Jozef in Loil deden afgelopen vrijdag weer mee aan de Koningspelen. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest en vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

In Loil waren er voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 diverse sportieve activiteiten uitgezet door de school. Zo konden de kinderen zich uitleven op een survivalbaan, mochten ze de nieuwe beachvolleybalvelden inwijden, voetballen op de velden van SV Loil, lag er een air tumblingbaan van Margriet in de sporthal en was er touwtrekken. De dag werd voorafgegaan door een gezamenlijk Koningsontbijt.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel van de spelen is om kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Kinderen van Daltonbasisschool St. Jozef in Loil vermaakten zich vrijdag op de survivalbaan en het beachvolleybalveld. Foto’s Corina Gerritsen