Eerste concert fanfare DES in sporthal de Meikever

NIEUW-DIJK – Muziekvereniging DES uit Nieuw-Dijk geeft zaterdagavond 9 december een concert in de sporthal van de Meikever in Nieuw-Dijk. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. De sporthal is een half uur voor aanvang open.

“Tijdens dit concert komt de fanfare voor het voetlicht”, vertelt voorzitter Tom Kluitman. “Sinds 28 augustus heeft dirigent Wolbert Keuben-Baars uit Ulft de muzikale leiding. In drie maanden tijd heeft hij met de muzikanten een mooi programma ingestudeerd met onder andere pop- en filmmuziek en mooie fanfarestukken.”   

Ook huldigt DES vier jubilarissen voor hun trouwe dienst en inzet voor de Diekse muziekvereniging. Er is een 40- en 50-jarig jubileum en twee leden vieren zelfs hun 60-jarig lidmaatschap van de vereniging. Dat is niet alleen een bijzondere mijlpaal voor hen, maar ook voor de vereniging.

Drumstel

Daarnaast wordt het nieuwe drumstel gepresenteerd. “Een aanschaf waar de slagwerkers van de fanfare en de slagwerkgroep erg blij mee zijn”, weet Kluitman. “De aanschaf van het drumstel was mogelijk dankzij de donatie van Rabo ClubSupport en de opbrengst van de Bliksemactie.” 

Het concert wordt voor het eerst in de Meikever gehouden. Sinds 1 januari repeteert de vereniging op maandagavond in dit gebouw. Om 18.30 uur start de slagwerkgroep en vanaf 19.30 uur oefent de fanfare. Ook het archief van DES is inmiddels van Steak’m verhuisd naar de Meikever. 

Concerten 2024

In samenwerking met de nieuwe dirigent zijn ook de eerste concerten voor 2024 al gepland. Op 25 februari is er een kinderconcert en op 25 mei een jaren ’80-concert. Beide concerten vinden eveneens plaats in de Meikever.  

Fanfare DES tijdens het concertconcours in Zutphen in november 2018. Eigen foto