Didamse horecaondernemers maken lekkerste hamburger

DIDAM/ARNHEM – Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem heeft de Lekkerste Hamburger Finest op de Horecava 2016 gewonnen. Iveau is bedacht door de Didammers Gijs Burgers en Ivo Mullink.

iveau burgersDe lekkerste hamburger in de categorie finest werd gemaakt door Laurents Craane van Iveau Burgers & Wijnbar. De Arnhemse chef liet zestien tegenstanders achter zich met zijn Ereburger. De Ereburger won de wedstrijd met afstand en werd door de jury geroemd om de smaak en de samenstelling.

Het vlees dat de chef gebruikt bestaat voor 75 procent uit Gasconne rund en 25 procent uit Baambrugse Big. Tussen het broodje, dat ontwikkeld werd met lokale bakker Ton van Otterloo, gebruikt Craane zelf ingelegde augurk, huisgemaakte mayonaise, chili peccorino kaas, haut clos tomaatjes, rode ui, red gravy van Iberico Chorizo Ketchup en eikenbladsla.

Bekijk ook de video van Omroep Gelderland met Gijs Burgers.