Derby tussen SV Loil en Sprinkhanen met feestelijke derde helft in kantine

LOIL – In de vierde klasse D kunnen dit seizoen alle ploegen van elkaar winnen en verliezen. De onderlinge verschillen in de competitie zijn dan ook klein. Zo staat SV Loil laatste met slechts twee punten, terwijl Sprinkhanen de nummer drie is met ‘maar’ negen punten meer. Dat geeft de Loilenaren hoop voor de derby van aanstaande zaterdag tegen de ‘Hanen’.

Op sportpark de Korenakker in Loil treden beide teams om 18 uur aan. SV Loil doet dat zeer waarschijnlijk met de broers Kevin (22) en Igor (21) Steenkamp. Waar de oudste van de twee als centrale verdediger de doelpunten moet voorkomen, is het aan de jongste om als spits zoveel mogelijk te scoren. Voor beiden is dat dit seizoen nog geen eenvoudige opgave gebleken.

“We hebben wel wat pechwedstrijden gehad en ongelukkig verloren en gelijkgespeeld, maar ook gewoon een paar keer heel slecht gevoetbald”, is Igor realistisch. “Daarbij hebben we best een jong team met veelal weinig ervaren spelers”, weet Kevin. “Daardoor is de wisselvalligheid groot en gaan de koppies bij een achterstand nog wel eens hangen. Gelukkig brengen Justin Stinissen en Jimmy Veerink wel de nodige ervaring mee. Zij zijn dan ook heel belangrijk voor het team.”

Vertrouwen
Toch kijken de twee broers met vertrouwen uit naar de derby van zaterdag tegen buurman Sprinkhanen. “Een derby is een wedstrijd op zich”, zegt Igor. Hij maakte de wedstrijden tegen de rivalen uit Nieuw-Dijk vorig jaar voor het eerst mee. “Dan is iedereen op het scherpst van zijn snede, omdat niemand zo’n wedstrijd wil verliezen.” Vorig jaar eindigde de ‘burenruzie’ twee keer onbeslist.

Kevin speelt inmiddels ruim zes seizoenen in het eerste van SV Loil en maakte de derby al vaker mee. Hij ziet dat de wedstrijden tussen Sprinkhanen en SV Loil de laatste jaren meer en meer gaan leven. Niet alleen bij de teams zelf, maar ook in het dorp. “Een paar jaar geleden hebben we zelf voor vuurwerk gezorgd voor de wedstrijd”, vertelt hij. “Dit jaar is er een leuk feestje met DJ Joey Delvaro na afloop. Hopelijk kan hij dan weer eens ‘De haan is dood’ van The Spitfires draaien, haha.”

Derde helft
Om er een mooie derde helft van te maken, is de derby in overleg met Sprinkhanen en de KNVB bewust naar de zaterdagavond verplaatst. “Zodat iedereen tijd kan vrijmaken om naar Loil te komen”, zeggen de broers. “We hopen dan ook op veel publiek en dat er eveneens jongens van andere clubs naar de wedstrijd komen kijken. En na afloop natuurlijk een paar biertjes drinken in de kantine. Dat is niet alleen goed voor de omzet, maar zeker ook voor de gezelligheid.”

Huissenaar Joey Delvaro is bij het grote publiek in deze regio misschien niet zo bekend, maar in Loil kennen ze hem wellicht nog van het indoorfestival ‘In De 7e Hemel’ tijdens de opening van ’t Hart van Loil in september. Wie hem zaterdagavond wil horen draaien, is van harte welkom op sportpark de Korenakker aan de Wehlseweg in Loil. Zowel de wedstrijd als het feest na afloop is voor iedereen toegankelijk. Alleen voor de wedstrijd moet entree worden betaald.