De Nöttekrakers openen het carnaval in de regio

BRAAMT – In Braamt wordt zondag 5 februari traditiegetrouw de eerste carnavalsoptocht in de regio gehouden. Vanaf 13.11 uur trekt een bonte stoet onder leiding van prins Moreno de eerste en jeugdprinses Jamie de eerste door de straten van Nöttedarp. De parade bestaat uit wagens, groepen, paren, enkelingen en een speciale jeugdklasse. 

Op de vrijdag voorafgaand aan het Braamtse carnaval brengt prins Moreno samen met zijn adjudanten Rick Kinnaer en Nick Arendsen een bezoek aan de basisschool, de peuterspeelzaal, de dagopvang en de ouderen en zieken. De eerste carnavalsdag wordt afgesloten met het wagenbouwersbal, dat begint om 21.11 uur.

Op zaterdagmiddag wordt het blagenbal gevierd, waar jeugdprinses Jamie de scepter zwaait. De feestavond begint om 20.11 uur. Op de zondagmorgen om 10.41 uur maakt de carnavalsvereniging de commandeur bekend bij het carnavalsmonument. Aansluitend aan de optocht is er feest in de residentie MFA ‘de Braempt’, waar ook de prijsuitreiking van de optocht plaatsvindt.

Maandag vanaf 14.11 uur is het maatjeshappen. Het carnaval wordt afgesloten met het pop verbranden op het dorpsplein. De muzikale omlijsting van het gehele weekeind is in handen van diverse dj’s en de feestband Dreamcast. Carnaval in Nöttedarp wordt dit jaar gevierd onder het motto ‘Wi-j blieven positief’. Voor meer info kijk op www.nottekrakers.nl.  

Praalwagen van carnavalsgroep ‘de Moate’, waarvan prins Moreno zijn rol als fervent wagenbouwer vervult. Foto carnavalsvereniging de Nöttekrakers