De Dröpkes Express op één in optocht De 11jes, net voor de Mafkezen

NIEUW-DIJK – In de optocht van De 11jes uit Nieuw-Dijk gingen de wagenbouwers van De Dröpkes gisteravond met de hoogste eer strijken. Met hun Dröpkes Express, ‘Veurig joar een tussenstop, dit joar weer één uut ’t boekje’, eindigde de groep nipt voor de Mafkezen in de categorie volwassen voertuigen.

Carnavalsgroep de Mafkezen behaalde met hun wagen ‘Wat vliegt de tijd, 11 jaar Mafkezen gekkigheid’ slechts één punt minder dan de Dröpkes. Beide creaties waren indrukwekkend groot, prachtig afgewerkt, carnavalesk en hadden veel bewegende elementen. Dat werd ook door de jury in Beek gezien, waar de twee kemphanen ook één en twee werden met maar een punt verschil. Achter de twee winnaars eindigde (Al)Tied Zat op een derde plek en werden de wagenbouwers van De Drietbuulen vierde in de Diekse optocht.

De Mafkezen.

Bij de zelfrijdende voertuigen was er een eerste plaats voor De Kachelhöltjes met ‘Hol i-j de kop nog boave water’. Carnavalsgroep De Mafklappers ging met de eerste prijs in de categorie volwassen voertuigen buuten Diek aan de haal. Het thema van de wagen was ‘Bi-j de rijke zun de zakken gevuld, terwijl wi-j lopen met een hoge studieschuld’. Tweede in deze categorie werd vriendengroep De Deurkezen met ‘Jeugd van tegenwoordig’.

De Mafklappers.

In de categorie loopgroepen volwassenen was er een eerste plaats voor de Delta Girls met Wi-j nemme de gok!!’. De tweede prijs was voor Mooi At Zo Kan met ‘Nordic Wokking’.

Jeugd

Ook bij de jeugd werden er diverse prijzen verdeeld. Tot winnaars in de categorie jeugd voertuigen mocht zich carnavalsgroep De Mixneulers kronen met ‘Mijn vader is bitter, mijn moeder is zuur. Alles smaakt beter uit het frituur’. Bij de volwassenen voor kinderen voertuigen was er een eerste plaats voor CG Naamloos met ‘Heksen, tovenaars en draken, carnaval kost ons vies knaken’. CG de Tacovreter(z) won bij de jeugdloopgroepen met ‘Veurig joar bunk in Loil ontspoort, dus brenk nu de rit vanuit Diek weer voort’.

Kijk voor de volledige uitslag op de website van De 11jes.

Hoofdfoto: De Dröpkes Express ging dit jaar weer met de eerste prijs aan de haal.