Carnavalsgroep De Droatneagels kroont zich tot koning van Loilse optocht

LOIL – De Droatneagels heeft de koningsklasse van de Loilse optocht gewonnen. De wagenbouwers uut Loil werden dit jaar eerste bij de getrokken wagens. Thema van de wagen was ‘Met ons 11-jarig bestaan, zetten wij de piratenzender aan!’. Bij de zelfrijdende wagens ging de hoofdprijs naar de Quasies & Taubjes met ‘Afwijking naar rechts’.

Bij de getrokken wagens was de tweede prijs voor De Vruutdruuvels met hun creatie van Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging. Derde werd carnavalsgroep De Druktemoakers met ’66 joar carnaval rond de möl, kerk en school, dan is d’r mor ene plek, en dat is Lool’.

De Droatneagels uut Loil.

In de categorie van de zelfrijdende voertuigen ging de tweede prijs naar de Deurtraers. Het onderwerp van deze wagen was ‘Volgens het ni-je centrumplan van Diem is de auto te gast en mag niet hard, in het echt liek ut wel Mario Kart’. Nummer drie werden de wagenbouwers van De Torito’s met ‘Mos weet beter, ’t klopt voor geen meter!’.

Loopgroepen

Chaos ging aan de haal met de eerste prijs in de categorie ‘loopgroepen groot volwassen’. Thema van hun act was ‘Binnen en buiten de lijnen, wij gaan altijd voor goud’. De Bolle Toetjes werden in deze categorie tweede met Wij gaan de optocht kleur geven!’.

De Ölleke Böllekes.

Voor de Ölleke Böllekes was er een eerste plaats bij de ‘loopgroepen klein volwassenen’. Zij kregen van de jury de meeste punten voor hun act ‘Wi’j maken een dick pick’. Tweede werden De Knoeperts met ‘Een ballonnetje voor de sfeer’.

Jeugd

Bij de jeugd gingen de hoofdprijzen naar De Beunhazen, de DWARZ kids, Rakkenakkie kids en Quasie & Taubje. Zij wonnen respectievelijk in de categorieën wagens jeugd, loopgroepen groot jeugd, loopgroepen klein jeugd en individueel/duo’s jeugd.

Hoofdfoto: De Quasies & Taubjes wonnen in de categorie zelfrijdende wagens.