Café en zaal Hendriks behouden functie, slijterij wordt eterij

LOIL – Bijna drie jaar zochten Murat Yilmaz en Murat Sahingöz naar een mooie feestzaal voor bruiloften en partijen. Onlangs vonden de twee Zutphense ondernemers die in café zaal Hendriks in Loil. Vrijdag 9 december openen ze voor het eerst de deuren van hun nieuwe horecagelegenheid.

Vrijdag openen de nieuwe eigenaren Murat Yilmaz (links) en Murat Sahingöz (rechts) de deuren van Partycentrum Lara. In het midden de oude eigenaren Wilma en Leo Hendriks.
Vrijdag openen de nieuwe eigenaren Murat Yilmaz (links) en Murat Sahingöz (rechts) de deuren van Partycentrum Lara. In het midden de oude eigenaren Wilma en Leo Hendriks.

“Voor de vaste klanten verandert er voorlopig niets”, belooft Murat Yilmaz. Met de vertrouwde gezichten van Leo en Wilma Hendriks verdwijnt alleen hun naam van het horecapand aan de Wehlseweg in Loil. “Het wordt nu café, restaurant en partycentrum Lara. De zaal en het café behouden gewoon hun functie. Alleen de slijterij verdwijnt. Daar maken we een keuken met afhaalcentrum voor Italiaanse, Turkse en Griekse gerechten van.”

Daarmee blijft het pand ook open voor de Loilse verenigingen. “Die komen al dertig jaar hier en die willen we graag behouden. Dat is ook goed voor het dorp”, zegt Murat Yilmaz. De afgelopen weken voerden Murat en Murat daarom gesprekken met de diverse verenigingsbesturen in het dorp. “Die verliepen heel positief. Zo zetten de schutterij en schietvereniging hun activiteiten hier voort en kunnen ook de biljarters blijven. Misschien komt er in de toekomst zelfs een tweede biljart bij.”

Restaurant
Ook de pronkzittingen en het carnaval van de Vrolijke Drammers vinden in januari en februari gewoon plaats in de feestzaal. Daarna wordt de slijterij verbouwd en het café uitgebreid met een eethoek. “Hier serveren we verschillende internationale gerechten van onze chef-kok Arim Riki. Daarnaast kunnen mensen hun gerechten afhalen of laten bezorgen. In de zomer kan er bovendien buiten op het terras worden gegeten en als er veel gasten zijn, richten we de kleine zaal in als restaurant.”

In het verleden runden beiden al negen jaar een restaurant in Arnhem. Op dit moment hebben ze nog een supermarkt in Zutphen, waar ze onder andere Turkse groenten, fruit en vlees verkopen. “De winkel hebben we vijf jaar gehad, maar daar stoppen we mee”, zegt Murat Yilmaz. “We willen ons nu helemaal op het café, restaurant en partycentrum in Loil richten.”

Naast de verenigingsactiviteiten en het eten behoudt de zaal zijn belangrijke functie voor bruiloften en partijen. Ook blijft de zaal open voor koffietafels en kijken de twee nadrukkelijk naar de zakelijke markt. “Voor de bediening in de zaal zijn we nog wel op zoek naar personeel. Dat hopen we vooral in de buurt, in Loil en Didam, te vinden omdat zij bekend zijn met de omgeving en de mensen.”

Opening
De officiële opening van café, restaurant en partycentrum Lara vindt pas in maart plaats. “Dan zijn wij inmiddels een beetje gewend en willen we onder het genot van een hapje en een drankje graag verder kennismaken met de buurt”, zeggen Murat en Murat.