Brocantemarkt krijgt nieuwe invulling met Winterfair in kerstsfeer

DIDAM – Na twee succesvolle brocantemarkten gooit Coco’s Brocante het nu deels over een andere boeg. Samen met Gerda de Kinkelaar houdt Corine Polman zondag 11 december een Winterfair in kerstsfeer in de markthal in Didam. Naast brocante- en vintageartikelen biedt de markthal dit keer onderdak aan veel creatieve ondernemers.

Zo worden er bloemstukken, poppen, kaarten, sieraden en schorten gemaakt en zijn er diverse workshops. Streekwinkel Ons Lokaal, het Weckparadijs uit Beuningen en vrijwilligers van de St. Martinusmolen Didam zijn aanwezig met lokale producten. “De markthal staat bomvol met veertig kramen”, vertelt Polman. “En we hebben zelfs een reservelijst.”

“De catering wordt verzorgd door Sabine en Eddie Reulink, die onder andere voor erwtensoep, glühwein en een broodje worst zorgen. Verder is er muziek van de koren Vocaal uit Nieuw-Dijk en het Didamse Mengelmoes. Zij treden twee keer op, Vocaal ’s morgens en Mengelmoes in de middag. Ook hebben we een paar midwinterhoornblazers. Die blazen zaterdagmiddag al een uurtje om het publiek warm te maken voor de zondag.”

Creativiteit
Waar Polman voor de brocante invulling van de Winterfair zorgt, neemt De Kinkelaar het creatieve deel voor haar rekening. Zelf staat ze in deze periode regelmatig met zelfgemaakte kerststukken en -kransen op kerstmarkten. “Ik heb de hele auto al weer vol liggen”, lacht ze. De Kinkelaar en Polman vonden elkaar tijdens Coco’s Brocantemarkt vorig jaar.

“Ik was samen met mijn man in de markthal, waar we mijn neef tegenkwamen, die in het marktbestuur zit. Hij vroeg waarom ik er geen kraam had. Voor mij was dat toen echter te vroeg in het jaar. Maar het leek me wel leuk om de brocante- aan een kerstmarkt te koppelen. Daarop bracht hij me in contact met Corine. En omdat het goed met haar klikte, hebben we samen de organisatie opgepakt en er een Winterfair in optimale kerstsfeer van gemaakt.”

Een groot deel van de kramen wordt dit keer dan ook gevuld met kerstartikelen en door creatieve ondernemers en hobbyisten. Er is echter ook voldoende te vinden op het gebied van brocante en vintage. “Een aantal brocanteondernemers, dat tijdens de vorige markten aanwezig was, wilde ook graag terugkomen”, weet Polman. “Zoals De Zevende Hemel uit Klazienaveen. Zij verkopen brocante kleding en hebben de vorige keer heel goed gedraaid.”

Lokaal
Verder heeft de markt vooral een lokaal karakter. De Udenhof uit de Didamse buurtschap Greffelkamp heeft bijvoorbeeld twee kramen en geeft ook workshops. Pien Hetterscheid uit Loil komt met kleding, Didammer Theo Bolk toont en verkoopt zijn handgemaakte beelden en voor een leuk kerstcadeau is Diem Kado aanwezig.

De markthal wordt voor de gelegenheid verduisterd en ingericht in kerststijl. Voor de markthal staan vuurkorven en een oliebollenkraam. Ook loopt er een ‘ondeugende’ kerstman rond. “De entree is 3 euro en bezoekers moeten contant betalen”, zegt De Kinkelaar. “Bij de meeste kramen kan ook niet met de pin worden betaald.” De Winterfair is zondag 11 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: Gerda de Kinkelaar (links) en Corine Polman houden zondag een Winterfair in de markthal in Didam.