Beachhal DVC’26 decor voor twee kerstconcerten De Club met Laura Loeters en Vocaal

DIDAM – Muziekvereniging De Club geeft vrijdag 16 en zaterdag 17 december een tweetal kerstconcerten. Dit doet het orkest in samenwerking met zangeres Laura Loeters en het Nieuw-Dijkse koor Vocaal. Plaats van handeling is de beachhal van voetbalvereniging DVC’26, sinds september vorig jaar de repetitieruimte van De Club.

“In maart hebben we daar ook ons eerste concert sinds november 2019 gegeven”, vertelt Desiré Dijkstra namens de muziekvereniging. “Dat is zo goed bevallen dat we er nu ook voor hebben gekozen om hier onze kerstconcerten te houden. We hebben hier alles bij de hand en de akoestiek is prima. Nog beter zelfs dan in maart tijdens ons vorige concert.”

In de beachhal is beide avonden plek voor ruim tweehonderd gasten. Die nemen plaats in de ruimte waar de muziekvereniging doorgaans oefent. “Het podium waarop wij spelen en Laura en Vocaal zingen, bouwen we op het zand van de beachsportvelden”, zegt Dijkstra. “Voor beide concerten hebben nu zo’n 150 kaarten verkochten. Er kunnen dus nog wat mensen bij. Als er nog plek is, kan er ook op de avonden zelf nog een kaartje worden gekocht.”

Samenwerking
“De Club trad al vaker op met Laura Loeters. De geboren Didamse, die nu in Antwerpen woont, was er bij tijdens het eerste ‘promsconcert’ in 2009 en bij het 125-jarig jubileum van de vereniging in 2019. Ook de samenwerking met Vocaal is niet nieuw. Het koor was er in 2009 eveneens bij.

“Samen brengen we vrijdag en zaterdag een heel divers programma. Er klinkt traditionele kerstmuziek, waarbij sommige nummers in een eigen jasje zijn gestoken. Maar we spelen ook nummers die bij kerst passen. Zo is het nummer Gabriella’s Song uit de film ‘As it is in heaven’ te horen, dat door Laura en het koor in het Zweeds wordt gezongen. Wij begeleiden dat muzikaal.”

Het orkest speelt een aantal stukken zelf, maar ook samen met het koor en met Loeters. Verder zingt het koor twee liedjes alleen. “Die zijn door dirigent Marga Geurtzen zelf vierstemmig voor het koor geschreven”, weet Dijkstra. “Het hele programma wordt zo een mooie mix van allerlei nummers die bij deze tijd van het jaar passen.

Kaarten
Voor de concerten zijn nog ruim honderd kaarten beschikbaar. Deze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.declub.org. De concerten beginnen om 20.00 uur. In de pauze is er een loterij met mooie prijzen, deels gesponsord door de leden zelf. Foto Desiré Dijkstra