Azewijn heeft met Prins Tommy de 1e goud in handen

AZEWIJN – Prins Tommy (foto) regeert dit jaar met zijn hofdames Evi Messing en Maud Jansen over het Vossendorp. Het motto van de 54ste prins van de Vossenjagers uit Azewijn is ‘Wi-j gaon veur gold!’.

Geboren onder de naam Wilco Thomassen, maar in het dorp en wijde omgeving van Eindhoven tot aan Willingen, niet anders bekend dan Tommy, heeft ervoor gekozen om te regeren onder zijn bijnaam. De eigenaar van Hoveniersbedrijf Gouden Handen werd op 21 en 22 januari in een bomvol Vossenhol, als de nieuwe prins van de Vossenjagers gepresenteerd. Beide pronkzittingsavonden waren volledig uitverkocht.

Proclamatie
Prins Tommy heeft in zijn proclamatie te kennen gegeven er op toe te zien dat er vanuit Azewijn een mooi geldbedrag wordt opgehaald voor Bergh in het Zadel, waar hij dit jaar ook aan deelneemt, er een vervolg komt op de dorpsdansles en de plannen voor de revitalisering van de dorpskern verder vormt krijgen.

Het publiek kreeg verder een gevarieerd programma voorgeschoteld: van dansacts, opgevoerd door de eigen dansmarietjes en Jägerwiefkes, tot hoogstaande buuts door de buuttalenten uit het dorp. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de eigen hofkapel, dweilorkest Azums Aosum, en de hofzangers.

Huldigingen
Tijdens de pronkzitting werd Edwin Wissink, de prins uit 2020, opgenomen in de Orde van de Jägermeisters en tevens benoemd tot erepresident van de Vossenjagers. Wissink was 19 jaar actief binnen de vereniging, waarvan de laatste elf jaar in de functie van president. Voor zijn jarenlange, actieve inzet heeft de vereniging hem de eretitel uitgereikt. Wilco Nieling, Frank Kobessen en Dolf Lensing zijn benoemd tot ‘commandeur’. Een waardering voor hun jarenlange, belangeloze inzet binnen de carnavalsvereniging. Marcel Braam werd namens de Azewijnse inwoners geëerd met de Reynaerde. Sandra Braam heeft deze onderscheiding namens hem in ontvangst mogen nemen.

Jeugdprins
Met de presentatie van Prins Tommy de 1e kan het carnavalsseizoen van de Vossenjagers van start. Op zondag 29 januari wordt de jeugdprins van de Vossenjagers gepresenteerd. Deze middag wordt gevuld met optredens van leerlingen van de Sint Jozefschool. Op zaterdag 18 februari is het Vossendorp het walhalla van dans, muziek en vele versierde carnavalswagens. De optocht start om 14.11 uur. Na afloop wordt er tot in de late uurtjes gefeest in het Vossenhol.