Atleet Lars Elfrink boekt clubrecord Racerunning bij AV de Liemers

DIDAM/ZEVENAAR – Bij AV de Liemers stond afgelopen zaterdag voor het eerst het atletiekonderdeel Racerunning bij de Pupillen Steden Competitie op het programma. De wedstrijd over 80 meter werd gewonnen door Didammer Lars Elfrink in een tijd van 23.65 seconden.

Racerunner Lars Elfrink.

Aan de wedstrijd deden 264 pupilatleten uit Nijmegen, Zutphen, Apeldoorn, Doetinchem, Dieren en de Liemerse gemeenten mee. Na Lars kwam Dejua Wasser als tweede over de finish, in een eveneens mooie tijd van 33.50 seconden.

Racerunning
Racerunning is als nieuwe tak van loopsport binnen de atletiek. Het onderdeel is speciaal geschikt voor de jeugd en volwassenen, die nog wel over enige vorm van spierkracht in hun benen beschikken, maar normaal gesproken gebruik maken van een rolstoel of andere loopondersteuning.

Stichting de Liemers Breedtesport en Uniek Sporten hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om deze nieuwe sport voor regio De Liemers, samen met de landelijke organisatie www.racerunning.nl, te introduceren en als sport op de kaart te zetten.

Sponsoring
Dankzij sponsoring van de gemeenten Westervoort, Duiven, Zevenaar en Montferland en de landelijke fondsen NSGK, Foppe de Haan en de Johan Cruyff Foundation konden de racerunners worden aangeschaft. Als waardering voor de sponsoren werd een reclamebord symbolisch ‘uitgepakt’ en onthuld door Rie Flach, afgevaardigde namens het NSGK, en de wethouders Nanne van Dellen uit Zevenaar en Ton Spaargaren uit Duiven namens de vier gemeenten.

Wie interesse heeft in gratis proeftrainingen om Racerunning eens uit te proberen, kan zich aanmelden via info@deliemersbreedtesport.nl. Of kom een keer kijken op woensdagmiddag van 16 tot 17 uur bij de atletiekbaan aan de Heerenmäten 4 in Zevenaar.

Bekijk hier de video van de winnende race: