Gouden Schop voor vrijwilligster Joke Bosman

DIDAM – Sport- en Spelinstuif Didam vierde woensdag 3 december de 33ste Wereld Gehandicapten Dag. Deze dag vond in Nederland voor de zevende keer plaats.

De deelnemers aan de Sport- en Spelinstuif met Joke Bosman met Gouden Schop in het midden. Foto Frank Harmsen
De deelnemers aan de Sport- en Spelinstuif met Joke Bosman met Gouden Schop in het midden. Foto Frank Harmsen

Jaarlijks wordt er op deze dag aan meerdere instellingen, organisaties of personen een Gouden Schop uitgedeeld. In Didam werd Joke Bosman in het zonnetje gezet. “Zij zet zich al jaren voor- en achter de schermen in bij de sport- en spelinstuif in Didam”, vertelt bestuurslid Wilma Blom. “Als dank en vooral als waardering kreeg zij de Gouden Schop uitgereikt. Dit was voor haarzelf én voor alle sporters een grote verrassing.”

De sport- en spelinstuif vindt elke woensdagavond plaats in sporthal de Muizenberg. Hier komen wekelijks mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar om te sporten op eigen niveau. Er is van alles te doen: van sjoelen tot voetbal en van een springen op het springkussen tot badmintonnen.

Een paar keer per jaar komt dweilorkest Bacchus een vrolijk deuntje spelen, waarop vrijwilligers en sporters swingen en springen. “Afgelopen woensdagavond waren zij ook van de partij. Voor de sporters was het namelijk een extra bijzondere avond, omdat Sinterklaas met vier pieten langskwam.”